Ποδοσφαιριστές SL2-FL: Πώς βιώνουν την κατάσταση

Δημήτρης Μπασμπαρέλας29 Μαρτίου 2020

Με την πανδημία και την εξάπλωση του κορωνοϊού, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν μέτρο της Κυβέρνησης, με στόχο να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Συν τοις άλλοις, κάθε μαζική αθλητική δραστηριότητα δεν υφίσταται πλέον εδώ και καιρό.

Απλά, με προϋποθέσεις, μπορεί ο καθένας να κάνει την ατομική του γυμναστική.

Πώς περνούν, ωστόσο, τη μέρα τους οι ποδοσφαιριστές; Πώς αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση; Πέντε ποδοσφαιριστές σχολίασαν στο metrosport.gr πώς βιώνουν το όλο θέμα. Αυτά μας είπαν...

Καψάλης: «Δεν είχαμε ζήσει κάτι τέτοιο»

Ο αρχηγός της Δόξας Δράμας, Στέλιος Καψάλης, ήταν σαφέστατος. «Πρόκειται για δύσκολη κατάσταση. Ολοι σπίτι. Οσο το δυνατόν μπορούμε, γυμναζόμαστε. Για να περάσει η μέρα; Πέρα από την άθληση, τηλεόραση, διαβάσμα και playstation πολλές ώρες. Σπίτι με ότι έχουμε», είπε ο 25χρονος στόπερ των «μαυραετών» και καταλήγει: «Δεν έχουμε ποτέ στο παρελθόν ζήσει κάτι ανάλογο. Οπως και να έχει, ακολουθούμε τις συμβουλές από τους ειδικούς, προσέχουμε και περιμένουμε να επιστρέψουμε ομαλά στην κανονικότητα».

Δαλιανόπουλος: «Τηρούμε τις οδηγίες»

Ο 21χρονος ακραίος του Απόλλωνα Πόντου, Γιάννης Δαλιανόπουλος, περνά πλέον περισσότερο χρόνο με τους δικούς του ανθρώπους: «Τηρούμε τις οδηγίες και μένουμε σπίτι. Είναι δύσκολο, αλλά είναι για όλους. Μας αγχώνει, αλλά πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς.

Προσπαθούμε όσο μπορούμε να προετοιμαστούμε, να κάνουμε το πρόγραμμα, το οποίο μας έδωσε ο γυμναστής μας.

Είναι κάτι που βοηθά τους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, υπάρχει περισσότερος χρόνος για να είσαι με την οικογένεια σου, αλλά και να μιλήσεις με τους ανθρώπους σου. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε γρήγορα».

Μιλκούδης: «Ολα στον αέρα»

Ο αρχηγός του Π.Ο. Τρίγλιας και μέλος της ομάδας τα τελευταία χρόνια, Γιάννης Μιλκούδης, υποστήριξε για το ζήτημα. «Είναι αν μη τι άλλο κάτι πρωτόγνωρο. Δεν έχουμε καμία απολύτως επαφή με το γήπεδο, για πρώτη φορά στα χρονικά, αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Από εκεί και πέρα, ότι μπορεί ο καθένας για άθληση. Είτε στο σπίτι, είτε κοντά στο σπίτι. Το θέμα είναι ότι δεν ξερουμε πώς θα είναι μετά η όλη κατάσταση.

Ολα είναι στον αέρα. Υπομονή, κάτι, που κάνει πιστεύω και όλος ο κόσμος. Η ψυχαγωγία είναι ίδια. Επικοινωνία με φίλους, είτε από το τηλέφωνο, είτε από με την κάμερα».

Σκαθαρούδης: «Περιορισμένες επιλογές»

Ο Γιώργος Σκαθαρούδης συνεχίζει την καριέρα του από τον Ιανουάριο στον Α.Ο.Κ.

Ποιο ήταν το σχόλιο του; «Για μας τους αθλητές είναι δύσκολο, διότι δεν μπορείς να δουλέψεις, όπως πρέπει, να πας στο γήπεδο.

Αναγκαστικά, επομένως, κινούμαστε με τις οδηγίες, οι οποίες μας δόθηκαν, από το σπίτι ή με κοντινές λύσεις. Οπως μπορούμε.

Από εκεί και πέρα, οι επιλογές για την καθημερινότητα είναι ασφαλώς πιο περιορισμένες. Κανώ κι εγώ αυτά, που κάνουν συνήθως όλοι.

Απλά, εγώ κάνω και μία βόλτα με τον σκύλο μου. Το θέμα είναι ότι πρέπει να μένουμε σπίτι. Γιατί έτσι είναι το σωστό, έτσι πρέπει να γίνει για να επιστρέψουμε ξανά στο γήπεδο».

Πασάς: «Δύσκολες στιγμές»

Ο Γιάννης Πασάς της Βέροιας περιέγραψε κι αυτός, τα όσα βιώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα: «Δεν έχουμε ζήσει τέτοιες στιγμές ξανά. Είναι κάτι δύσκολο όλο αυτό που συμβαίνει από πολλές απόψεις. Τώρα, ως ποδοσφαιριστές, μένουμε εκτός ρυθμού, αλλά έχουμε πρόγραμμα από το σπίτι, από τον γυμναστή της ομάδας. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση. Μένουμε σπίτι και είμαστε πλέον πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους. Είναι ευκαιρία... Κατά τα άλλα, περιμένουμε, για να επιστρέψουμε ξανά στις προπονήσεις και το γήπεδο. Από την άλλη, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, βέβαια, πότε και αν θα αρχίσει εντέλει το Πρωτάθλημα. Η ευχή και η ελπίδα μας είναι να περάσει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Προέχει η υγεία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.