«Έτσι θα μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ, δεν έχω ξανά δει παίκτη όπως ο Τζόλης»

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός και αναφέρθηκε στον άδοξο αποκλεισμό του Δικεφάλου στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι άπαντες από το ασπρόμαυρο στρατόπεδο πρέπει να ρίξουν το βάρος εκεί γιατί έτσι θα μεγαλώσει ο σύλλογος. Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Χρήστου Τζόλη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη:

«Για να είμαστε ειλικρινείς πολλά πράγματα δεν έχουν ισορροπία. Η Μπαρτσελόνα έχασε 3-0 από τη Γιουβέντους μέσα στο «Καμπ Νου» που με νορμάλ συνθήκες κανείς δεν θα μπορούσε να το ονειρευτεί. Βλέπουμε πολλά περίεργα. Δεν πρέπει να είμαστε αυστηροί για το τι συνέβη φέτος και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην Ευρώπη. 

Το λέω με πίκρα αυτό γιατί φέτος έγινε με χειρότερο τρόπο γιατί αποκλείσαμε Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Ο μοναδικός στόχος από εδώ και πέρα για τον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πως θα πετύχει στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα πλέον θα είναι πρώτος ή δεύτερος ο ΠΑΟΚ. Οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Για τα επόμενα 3-4 χρόνια η μάχη θα συνεχιστεί να είναι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. 

Αν διακριθεί στην Ευρώπη, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει. Πριν δυο χρόνια μπαίναμε σε οποιοδήποτε ματς και λέγαμε ότι θα κερδίσουμε. Τώρα αυτό δεν το βλέπουμε. Δεν είμαι στεναχωρημένος που είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία, αλλά θα πρέπει όλοι από τον σύλλογο να ρίξουν το βάρος στην Ευρώπη για να διακριθούμε. Συμφωνώ απόλυτα να δοθούν ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας, όπως και προπονητές και πιστεύω να υπάρχει και συνέχεια και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να αναδειχθεί ο Πάμπλο μέσα από αυτή την δουλειά».

Για τις τρομερές εμφανίσεις του Τζόλη:

«Άξιο απορίας ο Τζόλης και ο τρόπος που σκέφτεται για να σκοράρει και το δεύτερο σημαντικό στοιχείο του είναι ότι δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του. Δεν έχω ξανα δεό τέτοιο πράγμα. Είναι θέμα χαρακτήρα. Αυτά που έχει μπορούν να τον αναδείξουν σε μεγάλο ποδοσφαιριστή. Όλοι έχουμε προσδοκίες ότι θα βελτιώσει τις αδυναμίες του και θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. 

Η ψυχολογία των παιδιών που πηγαίνουν πλέον στην ακαδημία θα έχουν ως πρώτη σκέψη πως θα αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα και όχι να λένε ότι πέρασαν από την ακαδημία του ΠΑΟΚ. Ποιος ήξερε πριν ότι υπήρχε ο ποδοσφαιριστής Τσιγγάρας ή ο Μιχαηλίδης; Τους ήξεραν μόνο όσοι ασχολούνταν με την Κ-19 του Δικεφάλου. Ίσως είναι μια χρυσή ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτά τα νεαρά παιδιά έστω από ανάγκη λόγω Finacial Fair Play».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.