«Έτσι θα εκδικαστεί πιθανή καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team16 Απριλίου 2020

Τις απόψεις του για ενδεχόμενη καταγγελία του Ολυμπιακού για αφαίρεση του πρωταθλήματος του 2019 από τον ΠΑΟΚ κατέθεσε στο Metropolis 95.5 ο Πάρης Ατλαμάζογλου.

Ο γνωστός νομικός μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τελέσει το αδίκημα της πολυιδιοκτησίας και τυχόν υπόθεση για την περσινή σεζόν θα εκδικαστεί βάσει του ΚΑΠ του 2019. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάρης Ατλαμάζογλου: 

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να ζητήσει την αφαίρεση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ λόγω της απόφασης για την υπόθεση με την Ξάνθη: «Η απόφαση είναι τελεσίδικη αλλά δεν είναι αμετάκλητη γιατί εκκρεμεί η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS. Αυτή είναι η πρώτη παράμετρος του θέματος. Η δεύτερη, και πιο ουσιαστική, αναφορικά για τυχόν καταγγελία του Ολυμπιακού για αφαίρεση του πρωταθλήματος που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το 2019 έρχεται μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο. Και αναφέρω ότι μέχρι τον Ιούλιο 2019 το νομοθετικό πλαίσιο για την πολυιδιοκτησία ήταν διαφορετικό. Από τη μια υπήρχε ο αθλητικός νόμος και από την άλλη το άρθρο 30 του ΚΑΠ που απαλείφθηκε στις 31 Ιουλίου 2019. Δεν μπορούμε να ζητάμε την επιβολή ποινών για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του δικαίου του 2020. Οπότε ενδεχόμενη καταγγελία ή αίτημα, θα εξεταστεί με τις διατάξεις του 2019. Κατ΄εμέ δεν υπάρχει αδίκημα, έχω διαβάσει και την έκθεση της ΕΕΑ. Οι διατάξεις του ΚΑΠ προέβλεπαν την ποινή του υποβιβασμού αλλά με διαφορετικές προϋποθέσεις από αυτές που ορίζει ο αθλητικός νόμος. Εδώ είναι το ενδιαφέρον. Ότι άλλες προϋποθέσεις έθετε ο ΚΑΠ για το αδίκημα της πολυιδιοκτησίας και άλλες ο αθλητικός, Εδώ, κατά τη γνώμη μου, έχουμε την εφαρμογή των ειδικότερων διατάξεων, που είναι αυτές του ΚΑΠ, και σύμφωνα με τα οριζόμενα σε αυτές, ο ΠΑΟΚ πάλι δεν έχει τελέσει το αδίκημα της πολυιδιοκτησίας. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι δεσμευμένη να εφαρμόσει τον ΚΑΠ του 2019. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, είναι ουσιαστικοί κανόνες του δικαίου μας. Είναι έμπειροι δικαστές στην Επιτροπή Δεοντολογίας και εκτιμώ ότι θα ακολουθήσουν την πεπατημένη».

Για το πώς διορθώνεται το ενδεχόμενο αδίκημα: «Με την μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας που κατέχει το ξενοδοχείο από τον κ. Καλπαζίδη σε έτερο πρόσωπο. Δεν βλέπω άλλον τρόπο. Δεν γνωρίζω ακριβώς το περιεχόμενο της καταγγελίας του Ολυμπιακού αλλά η ΕΕΑ απάντησε στα ερωτήματα της. Με βάση αυτά τα ερωτήματα βγήκε και η έκθεση που όλοι γνωρίζουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.