Έτσι έφτασε στον τελικό ο ΠΑΟΚ

Παναγιώτα Χαλκιά22 Μαΐου 2021

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος αλλάζει αντίπαλο αφού στον τελικό δεν θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, όπως έγινε τις προηγούμενες τρεις φορές, αλλά τον Ολυμπιακό.

Οι «ασπρόμαυροι» χρειάστηκε να περάσουν τρία εμπόδια για να πάρουν το εισιτήριο. Φιλοδώρησαν με πέντε γκολ Λάρισα και Λαμία ενώ «χτύπησαν» στο τέλος την Ένωση. Έχουν βρει δίχτυα 16 φορές ενώ η εστία του έχεις παραβιαστεί μόλις πέντε φορές.

Πάμε να θυμηθούμε την πορεία τους

ΠΑΟΚ – Λάρισα 5-0

Με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος σημείωσε το πρώτο επαγγελματικό του χατ-τρικ, και συμπαραστάτες τους Κρμέντσι και Ίνγκασον ο ΠΑΟΚ νίκησε με 5-0 την ΑΕΛ.

Αρχικά στο ένατο λεπτό ο Ζίβκοβιτς έκανε την κάθετη στον Κρμέντσικ που γύρισε παράλληλα και ο Τζόλης νίκησε τον Νάγκι προλαβαίνοντας τον Μπέρτο. Στο 23ο έπιασε κοιμώμενο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων,, πέρασε τον Νάγκι κι έκανε το 2-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κρμέντσικ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς για το 3-0 ενώ ο Ίνγκασον προωθήθηκε σε μια εκτέλεση φάουλ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στο 74' ο Λάμπρου έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Τζόλη που με διαγώνιο σουτ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 5-0.

Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-2

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΛ και στο Αλκαζάρ με 2-1 χάρη σε γκολ των Τσιγγάρα και Κρμέντσικ. Στα ιδιαίτερα του παιχνιδιού το ντεμπούτο του Καγκάβα.

Στο 19ο λεπτό ο Τσιγγάρας με εξαιρετική ντρίμπλα απέφυγε τον αντίπαλό του και έδωσε δεξιά στον Μουργκ, ο Αυστριακός του επέστρεψε τη μπάλα και ο εκείνος με ωραίο συρτό πλασέ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 10 λεπτά αργότερα ο Κρμέντσικ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα και έγραψε το 2-0. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με αυτογκολ του Περέιρα.

ΠΑΟΚ – Λαμία 5-2

Η Λαμία έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος σοβαρεύτηκε και πανηγύρισε τη νίκη με 5-2. Στο έκτο λεπτό ο Ροντρίγκο έκανε το σουτ, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε προς τα πλάγια και ο Τζόλης στο ριμπάουντ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο Αντέτζο με γυριστό στην κίνηση πρόλαβε τον Κρέσπο και έκανε το 1-1.

Έξι λεπτά αργότερα ο Σβαμπ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Δικέφαλο για να έρθει ο Μπεχαράνο και να κάνει το 2-2. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζόλης έκανε το 3-2 ενώ ο Ροντρίγκο με πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τέταρτη φορά. Δύο λεπτά πριν το 90 ο Κρμέντσικ, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, έγραψε το τελικό 5-2.

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λαμία και ΠΑΟΚ. Ο Νινούα άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό ενώ ο Τζέιμς έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 52ο λεπτό.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ με εκπληκτικό τέρμα του Μουργκ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 0-1 από την ΑΕΚ αλλά με δύο εντυπωσιακά γκολ από Κρμέντσικ και Ζίβκοβιτς έκανε την ανατροπή και με 2-1 τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Γαλανόπουλος είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στην Ένωση με κεφαλιά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.