Έτσι έχει η κατάσταση στη Βαυαρία με τον κορωνοϊό

Metrosport Team24 Μαρτίου 2020

Ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζής-κάτοικος Βαυαρίας-περιγράφει στο metrosport.gr την κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει τη Γερμανία κι όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

«Στη Γερμανία τα πράγματα δεν έχουν γίνει ακόμα όπως στην Ελλάδα. Δηλαδή, στον δρόμο μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα κάποιος, αλλά υπάρχει περιορισμός μόνο όταν πηγαίνεις να ψωνίζεις πράγματα πρώτης ανάγκης. Δηλαδή, μια τετραμελή οικογένεια μπορεί να πάει βόλτα στο πάρκο, αλλά στα σούπερ μάρκετ δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Εδώ και λίγες μέρες στη χώρα έχουν κλείσει τα σχολεία, τα καφέ, τα κομμωτήρια, τα εμπορικά καταστήματα, αρκετά εργοστάσια, ενώ στα εστιατόρια μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο και να τους λες τι φαγητό να σου ετοιμάσουν και μετά πηγαίνεις ο ίδιος και το παίρνεις. Υπάρχουν και αρκετοί νέοι που αγνοούν τα μέτρα της κυβέρνησης και πηγαίνουν στα πάρκα για πάρτι και φυσικά η αστυνομία πάει αμέσως και τους μαζεύει».

Για τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που έκλεισαν στη χώρα λόγω του κορωνοϊού:

«Κοιτάξτε εδώ δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που το κράτος σε παραχωρεί 800 ευρώ. Για παράδειγμα αν ένα μαγαζί με τρεις υπαλλήλους κλείσει λόγω του ιού το κράτος δίνει στους εργαζόμενους το 60% από το μισθό που παίρνουν και 67% σ΄ αυτούς που έχουν παιδιά. Βέβαια, εδώ το κράτος δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να δώσει αν θέλει κι αυτός από την πλευρά ένα χ ποσό στον εργαζόμενό του. Τώρα, για τα εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο και θα φτάσει το 90%. Πλέον, οι περισσότεροι δουλεύουν από το σπίτι».

Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους:

«Αυτό θα εξαρτηθεί από τα κρούσματα και από τους θανάτους. Νομίζω, όμως ότι είμαστε κοντά στο να γίνει κάτι τέτοιο όπως στην Ελλάδα».

Τέλος, έστειλε μήνυμα σε όλο τον κόσμο: 

«Εύχομαι να περάσει γρήγορα, ο κόσμος να τηρήσει τους κανόνες υγιεινής και να επανέλθουμε όσο το δυνατόν γρήγορα στην καθημερινότητά μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.