Έτσι απαντάει ο Άρης!

Γιώργος Στράντζαλης09 Ιανουαρίου 2021

Μετά την ήττα στη Λαμία αυτό το οποίο περίμεναν όλοι να δούνε, κυρίως ο Άκης Μάντζιος, ήταν η αντίδραση που θα βγάλει η ομάδα σ’ ένα κομβικό παιχνίδι όπως αυτό με τον Βόλο. Ο Άρης όχι μόνο αντέδρασε αγωνιστικά, αλλά πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση με αποφασιστικότητα που παραπέμπει στον χαρακτήρα μεγάλης ομάδας η οποία έχει ως στόχο τα υψηλά πατώματα.

Έτσι απάντησε ο Άρης μετά την (μοναδική) ήττα στον α΄ γύρο, έτσι απαντάει και τώρα. Αυτό δείχνει την ωριμότητα που διαθέτει ως σύνολο και στην οποία στάθηκε ο Άκης Μάντζιος όταν ρωτήθηκε (πριν από το ματς στην Λαμία) αν η ομάδα του μπορεί να διαχειριστεί το ενδεχόμενο μιας ήττας εκτός προγράμματος.

Το εντυπωσιακό για τον Άρη είναι (και) ο τρόπος που ήρθε το “καθαρό” 2-0 και η κυριαρχία των Κιτρινόμαυρων σε όλα τα επίπεδα. Ο Βόλος τελείωσε το ματς με μηδέν “καθαρές” φάσεις για γκολ, ενδεικτικό της δυσκολίας που αντιμετώπισε να βρει χώρους στην επίθεση όπως επίσης και ότι η απουσία του Ουάρντα ενδεχομένως να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. 

 Σε αντίθεση με τον Άρη, που δημιούργησε μια ντουζίνα τελικές και θα μπορούσε να δημιουργήσει σκορ ασφαλείας πολύ νωρίτερα από το 81ο λεπτό, όταν ο Μπερτόγλιο με τη μαγική του ενέργεια και το εξαιρετικό τελείωμα της φάσης καθάρισε το ματς. Ατομικά, πέρα από τον Αργεντινό ο οποίος μπήκε αλλαγή και έδωσε πνοή και ενέργεια σ’ ένα χρονικό σημείο όπου ήταν εμφανές ότι η ομάδα ήθελε φρεσκάρισμα, γεμάτο παιχνίδι έκανε ο Λούκας Σάσα, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. 

Δραστήριος αλλά και άτυχος ο Σιαντέ Σίλβα, ο οποίος δημιούργησε τις δύο πιο καθαρές στιγμές του Άρη με ατομικές ενέργειες ενδεικτικές της άριστης τεχνικής του κατάρτισης. Αν κάτι πρέπει να προβληματίσει, πέρα από την αναποτελεσματικότητα και το μόνιμο πρόβλημα του Άρη στο εύκολο γκολ, είναι – και πάλι- η παρουσία του Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός δείχνει να έχει ξεμείνει από αυτοπεποίθηση. 

Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιπολαιότητά του, ακόμα και η αδυναμία του στο ένας εναντίον ενός. Φάσεις που στην πρώτη του χρονιά στον Άρη ήταν βούτυρο στο ψωμί του, φέτος δεν έχει ούτε καν την ανάλογη ενέργεια για τις πάρει επάνω του. Άμεσα αντανακλαστικά επίσης, σε ακόμη ένα παιχνίδι, από τον Άκη Μάντζιο ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε ότι η ομάδα του ξέμεινε από ενέργεια μεσοεπιθετικά (στο 70’) έκανε τρεις αλλαγές, άλλαξε την διάταξη παίζοντας με τριάδα γρήγορων περιφερειακών μπροστά, και ο Άρης αμέσως απέκτησε ξανά πνοή μετουσιώνοντας την κυριαρχία του σε ένα δεύτερο γκολ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.