Έτοιμος ο ΠΑΟΚ για τη «μάχη» στο CAS

Γιώργος Πετρίδης06 Ιουλίου 2020

Μπροστά σε μία ακόμη μεγάλη δικαστική μάχη βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Θα επιδιώξει σε λίγη ώρα να πείσει τους τρεις διαιτητές-δικαστές του CAS ότι δεν υφίσταται θέμα πολυιδιοκτησίας και να καταρρίψει την αρχική απόφαση της ΕΕΑ την οποία διατήρησαν το αρμόδιο όργανο της Superleague αλλά και η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 10:30 (ώρα Ελλάδας). Σε αυτή, οι τρεις δικαστές θα κληθούν να εμβαθύνουν στην ουσία της υπόθεσης, κάτι το οποίο επιδιώκει από την πρώτη στιγμή ο ΠΑΟΚ. Το επιδιώκει γιατί κανένα από τα αρμόδια ελληνικά όργανα δεν έκανε. Στον ΠΑΟΚ -όπως και στην Ξάνθη- θεωρούν ότι μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης, το CAS θα απορρίψει την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας.

Ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ελβετία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή του Δικεφάλου σε συνεργασία με τον Ελβετό δικηγόρο Χόρχε Ιμπαρόλα.  

Όπως αναφέρει η σημερινή Metrosport, εκτός από την πολυπληθή νομική παρουσία του ΠΑΟΚ, οι επιτελείς του Δικεφάλου θα αξιοποιήσουν τρεις καθηγητές πανεπιστημίου, ο ένας εκ των οποίων είναι καθηγητής εμπορικού δικαίου. Ένας από τους βασικούς μάρτυρες θα είναι ο Χρήστος Πανόπουλος που θα καταθέσει με τηλεδιάσκεψη, ενώ οι άλλοι δύο βασικοί μάρτυρες, είναι υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών, οι καταθέσεις των οποίων θα παίξουν κομβικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης. 

Ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει να μην μετέχει ο Ολυμπιακός, ένα αίτημα που θα εξεταστεί από τους τρεις δικαστές του CAS πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου, όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.