Έτοιμος ο νέος Άρης με τον πήχη πιο ψηλά

Metrosport Team11 Σεπτεμβρίου 2020

Η μέρα της εκκίνησης μιας ακόμη προσπάθειας του Άρη έφτασε, αφού οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχτούν στις 18:15 τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Είναι η πρώτη μέρα μιας σεζόν με μεγαλύτερες απαιτήσεις από την προηγούμενη, δεδομένου ότι για να διατηρήσει ο Άρης το ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον 4ος. Με αυτό στην άκρη του μυαλού τους σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι παίκτες του Άρη καλούνται να είναι ιδιαιτέρως συγκεντρωμένοι στο σημερινό παιχνίδι αφού σε ματς όπως αυτό, οι τρεις βαθμοί είναι αυτονόητοι. Κάθε «γκέλα» στην έδρα του με αντιπάλους αυτού του επιπέδου, θα είναι άλλωστε κάτι που θα το κουβαλάει ο Άρης σε όλη τη σεζόν.

Ο Άρης με τα πολλά νέα πρόσωπα δείχνει έτοιμος γι' αυτήν την πρόκληση κι ας μην το έδειξε στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με τον Βόλο. Σύμφωνα με όσα δούλεψε στο διάστημα της προετοιμασίας ο Μίκαελ Ένινγκ, το 4-3-3 αποτελεί η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και βάσει αυτού θα πορευτεί στα περισσότερα παιχνίδια. Στα φιλικά τεστ που προηγήθηκαν του σημερινού επίσημου αγώνα, ο Αρης έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας και αφομοίωσης της νέας φιλοσοφίας. Κάτι το οποίο παραδέχτηκε και ο προπονητής στις δηλώσεις ενόψει της πρεμιέρας.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα κι ως εκ τούτου, πολύ δύσκολα ο Ένινγκ θα “πειράξει” κάτι στην ενδεκάδα, σε σχέση με αυτήν που παρουσίασε στα τελευταία φιλικά. Ο Κουέστα θα φορέσει τα γάντια, έχοντας μπροστά του (από αριστερά προς τα δεξιά) τους Γκάνεα, Ντάτκοβιτς, Ροζ και Σάκιτς. Την τριάδα στον άξονα θα αποτελούν οι Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα και μένει να φανεί εάν τοποθετηθεί ο Αυστραλός στο “6” και ο Ματίγια εσωτερικός μέσος, ή διατηρηθεί ο Ισπανός μπροστά από τα στόπερ, χάνοντας όμως έτσι ο Αρη σε δημιουργία.

Γκάμα και Φετφατζίδης θα καλύψουν τα δύο άκρα στην επίθεση, ενώ ο Λοπεθ, αν και ανέτοιμος ακόμη, θα πάρει (εκτός απρόοπτου) φανέλα βασικού. Με τον Μαντσίνι επίσης να δοκιμάζεται σε αυτή τη θέση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.