Ετοιμο το πλάνο

Γιώργος Στράντζαλης03 Μαΐου 2020

Η άρση των περιοριστικών μέτρων και η επιστροφή σιγά σιγά στην ομαλότητα, επιτρέπει στον Θόδωρο Καρυπίδη να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντηθεί με τον Άγγελο Χαριστέα και με τον προπονητή της ομάδας, τον Μίκαελ Ένινγκ. Μία συνάντηση που επρόκειτο να γίνει μέσα στη νέα εβδομάδα, βάσει των όσων μετέφερε πρόσφατα ο ισχυρός άνδρας του Αρη σε επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κατ’ ουσία πρόκειται για μία σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στους τρεις άνδρες μέσω της οποίας θα οριοθετηθούν οι στόχοι ενόψει του σχεδιασμού της “επόμενης ημέρας” και θα τεθούν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα για το παρόν αλλά και για το μέλλον της ομάδας. Οπως αφήνουν να εννοηθεί άνθρωποι του Αρη θα μπουν στη διαδικασία να κλείσουν ένα-ένα τα “ανοιχτά μέτωπα” που υπάρχουν και είναι πολλά.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Άγγελος Χαριστέας έχει ετοιμάζει μία “έκθεση” στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλες οι εκκρεμότητες, αλλά και τα “θέλω” του για τη νέα σεζόν σχετικά με τις ανανεώσεις, τις μεταγραφές, την ενίσχυση του τεχνικού τιμ με νέα πρόσωπα σε συγκεκριμένες θέσεις, ακόμα και για τον εσωτερικό κανονισμό. Βασικό μέλημα είναι να κλείσει άμεσα (και) το θέμα προπονητή. 

Είναι ξεκάθαρο ότι ο sports director του Αρη είναι υπέρ της παραμονής του Μίκαελ Ένινγκ και με βάση τις ενδείξεις που υπάρχουν όλα οδηγούν σε συμφωνία. Ωστόσο, απομένει η οριστική συγκατάθεση του Θόδωρου Καρυπίδη προκειμένου οι δύο πλευρές να περάσουν από το θεωρητικό στο… πρακτικό σκέλος της συμφωνίας τους. 

Εφόσον κλείσει το συγκεκριμένο “ανοιχτό μέτωπο”, τότε άμεσα θα προχωρήσουν στα υπόλοιπα ζητήματα. Βασικό προαπαιτούμενο είναι να τεθεί επί τάπητος το θέμα του μπάτζετ, το οποίο θα οριοθετηθεί από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, με τον Άγγελο Χαριστέα ωστόσο να έχει ετοιμάσει ένα πρώτο πλάνο για τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανηθούν σε μεταγραφές ή ανανεώσεις. 

Υπάρχει ήδη απόφαση για να μπει “πλαφόν” στα συμβόλαια που δεν θα ξεπερνούν τις 250 χιλιάδες ευρώ κι εκτός απροόπτου ίσως χρειαστεί γίνει υπέρβαση σε κάποιες περιπτώσεις η οποία ωστόσο δεν θα ξεπερνάει τις 300 χιλιάδες. Επί των μεταγραφών υπάρχουν συγκεκριμένες λίστες, με ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη “τσεκαριστεί” από το τμήμα scouting, ενώ δεδομένο θεωρείται επίσης ότι θα γίνουν μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση σε όλες τις θέσεις. 

Σχετικά με τις ανανεώσεις το πλάνο είναι λίγο πολύ γνωστό. Πρόθεση του Αρη είναι να κρατήσει έναν κορμό 4-5 ποδοσφαιριστών από τα 14 συμβόλαια που λήγουν, με τους Γκάμα, Ματίγια, Κόρχουτ να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων που θα γίνουν συμπεριλαμβάνεται και το θέμα των πιθανών πωλήσεων και της διαχείρισης των προτάσεων που (λογικά) θα έρθουν για τους Σάσα, Ροζ, Φετφατζίδη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.