Ετοιμάζουν φάκελο στον Άρη για τον Γεραπετρίτη

Γιώργος Στράντζαλης18 Μαΐου 2020

Φάκελο για τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ετοιμάζουν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Αρη, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις τους ενόψει των συζητήσεων της Κυβέρνησης με αξιωματούχους της FIFA.

Το θετικό πρόσημο που έβγαλε η τηλεδιάσκεψη της περασμένης Παρασκευής και τα θετικά μηνύματα που εξέλαβαν οι Κιτρινόμαυροι από τη συζήτησής τους, αποτελούν “οδηγό” των επόμενων κινήσεών τους προς την κατεύθυνση του δίκαιου αιτήματός τους για την άρση της απαγόρευσης μεταγραφών που επέβαλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Σε γενικές γραμμές, τόσο ο κ. Γεραπετρίτης όσο και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδης που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, έδειξαν να έχει πλήρη ενημέρωση για την περίπτωση της ΠΑΕ, ζήτησαν ωστόσο από την πλευρά του Αρη να τούς αποστείλουν εντός της εβδομάδας φάκελο με τις θέσεις τους και στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή η νέα ΠΑΕ δεν είναι συνέχεια της προηγούμενης, έγινε ξεκάθαρα χρήση διάταξης της Ελληνικής Νομοθεσίας, άρα η νυν διοίκηση του Αρη δεν είχε καμία σχέση με τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης. Αυτό είναι και το πιο ισχυρό χαρτί των Κιτρινόμαυρων και το γεγονός επίσης ότι η FIFA, σύμφωνα με νομικούς, δεν μπορεί να παρακάμψει τους κανόνες του Εθνικού Δικαίου.

Στην περίπτωση του Αρη, θυμίζουμε ότι, υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές (Σιστόν, Ούμπιντες, Πορτίγια) και μάνατζερ. Επίσης υπάρχει η (νέα) τιμωρία λόγω της μη συμμόρφωσης με τις αποφάσεις της FIFA και την έκδοση δελτίου στον Ντουρμισάι, για την οποία βέβαια τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η Ελληνική Ομοσπονδία. Πάνω σε αυτές τις υποθέσεις “δουλεύουν” οι Κιτρινόμαυροι έχοντας ανοιχτή πλέον γραμμή με την Κυβέρνηση, η οποία πρόκειται στο επόμενο διάστημα να ανοίξει τη συζήτηση με την FIFA σχετικά με το τριετές μνημόνιο συνεργασίας τους και να προστεθεί σε αυτό το πρόβλημα του Αρη. Επιπλέον, εντός των επόμενων ημερών εκτός απρόοπτου θα σταλεί και το σκεπτικό της απόφασης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο των κινήσεων για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ METROSPORT (18/5)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.