Ετοιμάζονται πυρετωδώς για το CAS οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ

Metrosport Team23 Απριλίου 2020

Μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια των 20 ημερών θα καταθέσει ο ΠΑΟΚ την προσφυγή στο CAS με την διαδικασία Express προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. 

Για το θέμα του CAS οι επιτελείς του Δικεφάλου ετοιμάζονται πυρετωδώς καθώς θα επιδιώξουν την πλήρη δικαίωση του ΠΑΟΚ.

Για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το CAS έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νύν μέλος του Ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου, ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο οποίος μάλιστα ανέφερε: «Το βασικό ερώτημα είναι ποιο δίκαιο θα εφαρμόσει το CAS. Πρέπει να πούμε λοιπόν ότι εφαρμόζει τους κανονισμούς της ΕΠΟ και όπου δεν καλύπτεται θα εφαρμόσει τον ελληνικό νόμο. Δεν έχει καμία σχέση με τις υποθέσεις όπως της Λειψίας και της Σάλτσμπουργκ. 

Το CAS ή θα πει ότι η απόφαση της ΕΕΑ είναι «οκ», ή θα πει ότι η διαπίστωση παράβασης ανήκει στην επιτροπή Εφέσεων. 

Το CAS μπορεί να επιστρέψει την υπόθεση στην Εφέσεων της ΕΠΟ και να της πει να δικάσει την ουσία της υπόθεσης. 

Αν γυρίσει πίσω η υπόθεση θα πάει στην ΕΠΟ και όχι στην ΕΕΑ. Δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να αθωωθεί ο ΠΑΟΚ. Μιλάω εκ πείρας για το τι γίνεται στο CAS και όχι για την υπόθεση γιατί δεν την έχω μελετήσει. Από την στιγμή που στο καταστατικό της ΕΠΟ δεν υπάρχει η περίπτωση πολυιδιοκτησίας θα αποφασιστεί με βάση το ελληνικό δίκαιο. 

Το CAS θα πάει να εξαφανίσει, ή να επικυρώσει το -7, ή να παραπέμψει εκ νέου την απόφαση της Εφέσεων. Αυτές είναι οι τρεις περιπτώσεις που προβλέπονται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.