Ετοιμάζεται σπορά ψυχρόφιλου τάπητα στην Τούμπα

Κώστας Πετρωτός10 Νοεμβρίου 2022

Η διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν είναι μόνο ευκαιρία ανασύνταξης για την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά παράλληλα δίνει την ευκαιρία για να γίνουν εργασίες βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου της Τούμπας που φέτος είναι από τους καλύτερους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το περασμένο καλοκαίρι είχε επιλεγεί να γίνει σπορά θερμόφιλου τάπητα και αυτή ήταν μία επιλογή που βγήκε στον Δικέφαλο καθώς δεν είχε τα προβλήματα στην εκκίνηση της προηγούμενης σεζόν.

Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα, ο ΠΑΟΚ να αλλάξει τον τάπητά του από θερμόφιλο σε ψυχρόφιλο για να προσαρμοστεί με τις κλιματολογικές συνθήκες της εποχής και να έχει το καλύτερο δυνατό τερέν στα επόμενα παιχνίδια του. Για να έρθει σε καλή κατάσταση και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί θα χρειαστούν περίπου τρεις εβδομάδες και αυτό το διάστημα συνδυάζεται με τις μίνι διακοπές που έχει η ομάδα, αλλά και το διάστημα που θα γίνονται προπονήσεις είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. 

Μετά το Μουντιάλ, ειδικά μέσα στον Ιανουάριο, ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα απαιτητικό διάστημα μα αρκετούς εντός έδρας αγώνες και πρόθεση των ανθρώπων της ΠΑΕ είναι η ομάδα να έχει στην διάθεσή της το καλύτερο δυνατό γήπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ είναι τέτοιος που απαιτεί πολλές πάσες και άρα το γήπεδο παίζει το δικό του ρόλο. Ο ίδιος ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα, το οποίο κατά καιρούς έχει θίξει και σε δημόσιες τοποθετήσεις του. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι τα τερέν των γηπέδων ελέγχονται ανά τρίμηνο από εταιρία με έδρα το Αγρίνιο, με την οποία συνεργάζεται η Λίγκα τα τελευταία χρόνια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.