Ετοιμάζει το πλάνο αντίδρασης

Βασίλης Βλαχόπουλος28 Ιανουαρίου 2023

Σε αντίθεση με τους δύο προηγούμενους αγώνες, πλέον ο Αλαν Πάρντιου δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε τακτικές αλχημείες για να καλύψει τη λειψανδρία καθώς οι επιστροφές τεσσάρων ποδοσφαιριστών εμπλουτίζουν τη λίστα των επιλογών και του δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξει το σχέδιό του για μια νίκη (επί της ΑΕΚ) που έχει τεράστια ανάγκη, συνολικά, ο οργανισμός.

Ο Άρης δεν βρίσκεται σε… νευρική κρίση, σίγουρα όμως περνά ένα διάστημα έντονης δοκιμασίας. Κατάσταση αυτού του είδους είναι αναπόφευκτη όταν χάνεται ένας μεγάλος στόχος και δυστυχώς, συνηθισμένη, για τον Άρη των τελευταίων ετών ο οποίος κυνηγά το Κύπελλο Ελλάδας λες και πρόκειται για τον «απαγορευμένο καρπό» αλλά δεν μπορεί να τον απολαύσει.

Μετά τον αποκλεισμό είναι υποχρεωμένος να εστιάσει στο Πρωτάθλημα γιατί απαιτείται να διατηρήσει τα κεκτημένα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής το ερχόμενο καλοκαίρι και παράλληλα για να σώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί ως προς τη διαφορά του με τις τέσσερις προπορευόμενες ομάδες.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο αυριανός αγώνας με την ΑΕΚ στην Αθήνα θεωρείται καταλυτικός. Είναι οι βαθμοί που θα βρίσκονται στο χορτάρι της «Αγιά Σοφιάς» αλλά και η ανάγκη για αντίδραση την οποία έχει ανάγκη ο οργανισμός του Άρη.

Το θετικό είναι ότι τούτη τη φορά, όταν ο Αλαν Πάρντιου θα κοιτάζει στον πάγκο του δεν θα βλέπει (μόνο) ένα μάτσο παιδαρέλια αλλά μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες. Νικολά Ενκουλού και Μπριάν Νταμπό ήδη έκλεισαν εισιτήριο για την Αθήνα καθώς ακολούθησαν το συντριπτικό μέρος της προπόνησης και είναι στο πλάνο.

Δεν θα έχουν θέση βασικού αλλά θα είναι εκεί, εάν κι εφόσον χρειαστεί. Αμπουμπακάρ Καμαρά και Μόουζες Οντουμπάτζο συμμετείχαν σε μεγάλο μέρος της προπόνησης και σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί η επιστροφή τους. Λογικά δεν θα είναι στις αρχικές επιλογές αλλά υπολογίζονται στις παρεμβατικές ενέργειες του προπονητή στη διάρκεια του αγώνα.

Αντιθέτως, ο Ράφαελ Καμάτσο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και δύσκολα θα μπει στο πλάνο. Ο δε Σαλέμ Εμπακατά δεν έχει καμία πιθανότητα καθώς συνεχίζει το πρόγραμμα θεραπειών. Συν τοις άλλοις, μετρώντας επιπλέον προπονήσεις, ο Λούις Πάλμα άφησε πίσω του το πρόβλημα στον αστράγαλο κι ενδεχομένως να βρει μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.