Ετοιμάζει (κι) εκπλήξεις εφέτος ο ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης20 Ιουλίου 2021

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πως και γιατί ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του ΠΑΟΚΘα πείτε: Πότε ήταν; Μια ζωή τον θυμόμαστε, τον χρόνο, να κόβει τις ανάσες του «δικέφαλου». Θα μπορούσαμε έτσι, να πούμε πως… Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Δεν το λέμε. Αιτία; Δεν είναι έτσι. Γι’ αυτό δεν το λέμε!

Εν τούτοις εφέτος ο Κυπελλούχος είχε περισσότερο χρόνο από άλλες φορές. Ναι, αλλά… Είχε και περισσότερο φόρτο εργασίας από άλλες φορές. Και δεν μπορούμε, να πούμε πως καθυστέρησαν ιδιαίτερα οι μεταγραφές. Με λίγα λόγια; Επί του παρόντος η υγεία τού ΠΑΟΚ δεν βλάπτεται σοβαρά από τον εχθρό χρόνο…

Δίχως τούτο να σημαίνει πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πολλά περιθώρια ακόμη, για να καταλήξει σε κάποια ραχοκοκαλιά του «δικέφαλου». Τούτο καθώς δε φαίνεται να προσεγγίζει σε κατάληξη. Και πώς να προσεγγίσει όταν του λείπει ένας ακραίος (αριστερός) αμυντικός κι – δε λέγεται αλλά φαίνεται - ένας ακραίος επιθετικός. Πέραν τούτου έχει στα pits Ντόουγκλας Αουγκούστο κι Ίνγκι Ίνγκασον.

Δεν θα ήταν υπερβολή εάν θεωρούσαμε πως ο Ρουμάνος προπονητής μόνον κάτω από τα δοκάρια αισθάνεται απόλυτα σίγουρος… Δε συζητά καν για τις επιλογές του. Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Ζίφκο Ζίφκοβιτς κάνουν εύκολη τη ζωή του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη θέση τους. Για τις άλλες θέσεις; Επιλογές υπάρχουν μεν, δεν υπάρχει σιγουριά δε, για ποιες θα είναι οι τελικές. Τις συζητά ακόμη αν κι ο χρόνος κυλά!

Ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς θα είναι μία τελική επιλογή στην κλασσική του θέση. Όπως τελικές επιλογές θα είναι κι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κι ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Δίχως σιγουριά για τις θέσεις τους.

Κάρολ Σφιντέρσκι και Νέλσον Ολιβέιρα και μαζί και χώρια ανήκουν στις πιθανές τελικές επιλογές. Με απόλυτη εξάρτηση της παρουσίας τους στην αρχική ενδεκάδα από την τακτική της ομάδας τους.

Φυσικά, ο Γιασμίν Κούρτιτς φέρεται τελική επιλογή. Όταν κι εφ’ όσον αργά ή γρήγορα - μπολιαστεί στον κορμό του Κυπελλούχου. Ο Σλοβένος αποκτήθηκε για να κυρίαρχο ρόλο στη μεσαία γραμμή. Κι εάν υποθέσουμε πως ο εκλεκτός του Ρουμάνου προπονητή. 

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί θα είναι απαραίτητα ένας …σπόνδυλος του «δικέφαλου» απομένουν μία ή δυο ακόμη θέσεις – ανάλογα με την τακτική – για τη μεσαία γραμμή. Και θα πέσουν κορμιά. Το τεράστιο πλεονέκτημα εφέτος του ΠΑΟΚ. Πέφτουν κορμιά για μία θέση όχι στην ενδεκάδα – επιμένουμε – αλλά στην αποστολή κάθε αγώνα!

Και στην άμυνα; Αν και οι παλιοί κεντρικοί, Φερνάντο Βαρέλα και Χοσέ Κρέσπο (απόντος τού κορυφαίου πέρυσι Ίνγκι Ίνγκασον) είναι από τις επικρατέστερες τελικές επιλογές… Μην αποκλείεται εκπλήξεις!

Κι εδώ ακριβώς θα θέλαμε να τονίσουμε, πως εμείς περιμένουμε εκπλήξεις στην ενδεκάδα ή στις ενδεκάδες του ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακατεύει ασμένως κι επισταμένως την τράπουλα. Αναζητά παίκτες …πολύπλευρους. Παίκτες πολυεργαλεία όπως θεωρεί Αντελίνο Βιεϊρίνια κι Ομάρ Ελ Καντουρί. 

All around που λένε και στο μπάσκετ. Στοχεύει σε μία ευελιξία η οποία να ξαφνιάζει και να στριμώχνει κάθε αντίπαλη ομάδα. Τούτο θα ωφελήσει σοβαρά την υγεία του Κυπελλούχου. Κι έτσι εμείς περιμένουμε εκπλήξεις. Τις ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.