Ο Μπούργος ετοιμάζει δίδυμο στην επίθεση

Metrosport Team06 Μαΐου 2022

Η απουσία του (τιμωρημένου) Αμπουμπακάρ Καμαρά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεδομένα δημιουργεί κενό στην επίθεση και βάζει τον Χερμάν Μπούργος, για πρώτη φορά επί της θητείας του στον Αρη, να επεξεργαστεί όλα τα εναλλακτικά πλάνα για να το καλύψει. 

Βάσει επιλογών, από τη στιγμή που Μάνος και Λόπεθ έχουν χάσει τη θέση τους, η λογική λέει ότι ο Ντάνιελ Μαντσίνι θεωρείται η επικρατέστερη και κυρίως η πιο δοκιμασμένη λύση αυτή τη στιγμή για την κορυφή της επίθεσης. 

Ο Αργεντινός έχει τοποθετηθεί στην αιχμή του δόρατος και στο πρόσφατο παρελθόν, αν και στην πράξη φάνηκε πως δεν είναι τόσο αποδοτικός ως φορ και η παρουσία του στα άκρα είναι πιο χρήσιμη στο ν’ ανοίξει χώρους, συν ότι συμβάλει ανασταλτικά με τις βοήθειες που παρέχει στα μπακ.

Βάσει δοκιμών στις τελευταίες προπονήσεις, όμως, ο Χερμάν Μπούργος προτίθεται να διατηρήσει το 4-4-2, παρά να το γυρίσει σε διάταξη με έναν παίκτη στην κορυφή (4-2-3-1). Σε αυτό το σενάριο, της χρησιμοποίησης δηλαδή διδύμου στην κορυφή της επίθεσης, δύο είναι τα βασικά σενάρια. 

Το πρώτο αφορά, που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, είναι η συνύπαρξη των Ντάνιελ Μαντσίνι, Λουίς Πάλμα. Ο δεύτερος εξάλλου στις περισσότερες συμμετοχές του υπηρέτησε τον ρόλο του φορ, ενώ με τον Καμαρά στην κορυφή ο Μπούργος τον χρησιμοποιεί παρτενέρ του έχοντας υποστηρικτικό ρόλο στον Μαυριτανό. Το αν θα μπορέσει να λειτουργήσει ορθολογικά η συνύπαρξή του με τον Μαντσίνι, είναι κάτι που θα φανεί την Κυριακή.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζει ο Μπούργος για την επίθεση είναι η συνύπαρξη των Μπαντού Ντιαγέ, Λουίς Πάλμα, διατηρώντας δηλαδή τον Μαντσίνι στο ένα από τα δύο άκρα. Μοναδικό ερωτηματικό εδώ είναι ο βαθμός ανταπόκρισης του Σενεγαλέζου, λόγω ότι έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Κατά τ’ άλλα, είναι πολλοί οι αγώνες που χρησιμοποιήθηκε ως παρτενέρ του Καμαρά στην επίθεση και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ως “δίδυμο” αναστάτωσαν τους αντίπαλους αμυντικούς. Με τη διαφορά όμως ότι την Κυριακή, ο Καμαρά θα είναι στην κερκίδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.