Εθνική πόλο Γυναικών: Με την Ισπανία για το χάλκινο

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2024

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ισπανία (16/02, 10:30) στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα με στόχο να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Τα κορίτσια στον ημιτελικό με την Ουγγαρία δεν κατάφεραν να περάσουν στο τελικό για το χρυσό, όμως έχουν άλλη μία ευκαιρία για μετάλλιο απέναντι στην ισχυρή Ισπανία.

Οι Ισπανίδες έχουν χτίσει μια καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια κόντρα στο συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου, ενώ έπαιξαν αντίπαλες και στη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όπου η Ισπανία νίκησε πολύ εύκολα με 16-8, κόντρα σε μια Εθνική που έκανε το χειρότερο παιχνίδι της στην διοργάνωση.

Το κίνητρο βέβαια παραμένει μεγάλο, αφού κρίνεται ένα χάλκινο μετάλλιο και μετά την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό, θέλουν να επαναλάβουν την επιτυχία τους και στο Παγκόσμιο, έστω κι αν εμφανίζονται ως αουτσάιντερ στο παιχνίδι.

Στον μεγάλο τελικό θα αναμετρηθούν Ουγγαρία και ΗΠΑ, ενώ στις 09:00 ξεκινά το μεγάλο ματς για τις θέσεις 5-8 μεταξύ Ιταλίας και Καναδά, με τη νικήτρια ομάδα να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η τελευταία νίκη που σημείωσε η γαλανόλευκη επί των Ισπανίδων ήταν στις 25 Ιουλίου του 2018 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης όπου κέρδισε την οικοδέσποινα με 11-9 και πέρασε στον τελικό. 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.