Εθνική πόλο ανδρών : Με την Ιταλία για μία θέση στους «4» του Παγκοσμίου

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2024

 Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ιταλία στο μεγάλο προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Δεύτερη ελληνοϊταλική μονομαχία σε λιγότερο από 24 ώρες, αυτή τη φορά στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Χθες Δευτέρα (12/2) οι Γυναίκες έκαναν την αρχή επικρατώντας της «σετερόζα» με 14-12 και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον ημιτελικό. Σειρά παίρνουν οι άνδρες όπου θέλουν να βρεθούν στην τετράδα για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Χάλκινο μετάλλιο στη Βουδαπέστη το 2022, ασημένιο το περασμένο καλοκαίρι στη Φουκουόκα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που χτίζει τη δική της παράδοση στα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η γαλανόλευκη πήρε το απευθείας εισιτήριο για την οκτάδα, καθώς πέτυχε 3/3 στη φάση των ομίλων. Κέρδισε εύκολα τα πρώτα δύο παιχνίδια την Κίνα με 24-6 και τη Βραζιλία 23-4, ενώ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και με την Γαλλία με δύσκολο τρόπο 13-12. 

Από την άλλη οι Ιταλοί έφτασαν στους «8» παίρνοντας τη δεύτερη θέση με 2 νίκες και 1 ήττα πίσω από την Ουγγαρία και στο χιαστί δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ απέναντι στις ΗΠΑ, ωστόσο κατάφεραν να κερδίσουν με 13-12 για να βρεθούν στο δρόμο της εθνικής μας και παράλληλα εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν στις 6 Ιανοταρίου, όπου η ομάδα του Αλεσάντρο Καμπάνια επικράτησε της γαλανόλευκης εύκολα με 8-15. 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.