Εθνική ομάδα μπάσκετ: Με απουσίες για το 2/2 στην Ολλανδία

Metrosport Team26 Φεβρουαρίου 2024

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (26/02, 20:30) την Ολλανδία στη Χάγη για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Eurobasket 2025.

Η γαλανόλευκη προέρχεται από τη νίκη στη πρεμιέρα κόντρα στην Τσεχία με 72-64 στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ και σήμερα με την Ολλανδία στο «Sportcampus Zuiderpark» θέλει να πετύχει την 2η της νίκη στα προκριματικά.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να έχει σημαντικές απουσίες καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντίνο Μήτογλου, Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Γουόκαπ οι οποίοι δεν ακολούθησαν την αποστολή στην πόλη της Ολλανδίας και έμειναν στην Αθήνα για λόγους ξεκούρασης, όπως και ο Λαρεντζάκης εξαιτίας τραυματισμού. Αντίθετα  το «παρών» θα δώσει κανονικά ο Γιώργος Παπαγιάννης ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία λόγω μυικού σπασμού που ένιωσε στον αριστερό προσαγωγό.  

Αυτό σημαίνει ότι η 12άδα του 42χρονου ομοσπονδιακού τεχνικού θα αποτελείται από τους: Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Δημήτρη Μωραϊτη, Κώστα Αντετοκούνμπο, Γιώργο Παπαγιάννη, Βασίλη Τολιόπουλο, Λευτέρη Μαντζούκα, Γιάννη Κουζέλογλου, Ναζ Μήτρου Λονγκ, Βαγγέλη Ζούγρη, Μιχάλη Λούντζη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Τα νέα πρόσωπα που θα αγωνιστούν απέναντι στους Ολλανδούς  είναι αυτά των Μαντζούκα, Μήτρου-Λονγκ, Λούντζη και Ζούγρη.

Στο άλλο ματς του ομίλου της Ελλάδας, η Τσεχία που θα ψάξει την πρώτη της νίκη στα παράθυρα θα υποδεχθεί την Μεγάλη Βρετανία η οποία νίκησε την Ολλανδία σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 98-94. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 20:30 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 και από το Novasports 4.

Group F

Βαθμολογία

  1. Ελλάδα 1-0
  2. Μεγάλη Βρετανία 1-0
  3. Ολλανδία 0-1
  4. Τσεχία 0-1

1η αγωνιστική

  • Ελλάδα - Τσεχία 72-64
  • Μεγάλη Βρετανία - Ολλανδία 98-94

2η αγωνιστική

  • Ολλανδία - Ελλάδα (26/2, 20:30)
  • Τσεχία - Μεγάλη Βρετανία (26/2, 21:15)
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.