Εθνική μπάσκετ: Μια ομάδα ικανή για όλα

Βασίλης Βλαχόπουλος09 Ιουνίου 2022

Η υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου αποτελεί τη μοναδική εκκρεμότητα για τη συμπλήρωση του αγωνιστικού παζλ της Εθνικής ομάδας ενόψει του προσεχούς Eurobasket καθώς τα πράγματα δείχνουν αρκετά ξεκάθαρα ως προς τους παίκτες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στην ΕΟΚ περιμένουν την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της FIBA για την υπόθεση ντόπινγκ στην οποία εμπλέκεται ο Ντίνος Μήτογλου και σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» είναι πιθανό να γίνει γνωστή μέχρι και την Παρασκευή (10/6). Αν δεν προέκυπτε αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση με τον διεθνή φόργουορντ, τα πράγματα θα ήταν αρκετά ξεκάθαρα σε ότι αφορά τον βασικό κορμό πάνω στον οποίον θα στηριχθεί η Εθνική ομάδα στο προσεχές Eurobasket. Πλέον υπάρχει αμφιβολία γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία αυτής της υπόθεσης. Δηλαδή, αν θα του επιβληθεί ποινή, το ύψος αυτής αλλά και τον δικαστικό δρόμο που θα ακολουθήσει.

Αυτή την εξέλιξη περιμένει και ο Δημήτρης Ιτούδης στο μυαλό του οποίου προφανώς έχει σχηματιστεί η ομάδα που θέλει να κοουτσάρει στο Eurobasket ή μάλλον, ο βασικός κορμός αυτής. Για παράδειγμα, η διαθεσιμότητα του Τάιλερ Ντόρσεϊ θα του δώσει θέση στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και μαζί με τους Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη είναι δεδομένο ότι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιφερειακή γραμμή. Ανοιχτή είναι η περίπτωση του Ναζ Μήτρου Λονγκ ο οποίος έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες απολαμβάνοντας την απόλυτη στήριξη της ΕΟΚ η οποία συμμετέχει για την όσο το δυνατόν συντομότερη επίλυση των γραφειοκρατικών. Αν ο Μήτρου Λονγκ είναι διαθέσιμος, τότε η παρουσία του Γιαννούλη Λαρεντζάκη θα κριθεί από το αν αποφασιστεί να επιλεγεί και 5ος γκαρντ.

Τα ονόματα των Ιωάννη Παπαπέτρου, Κώστα Παπανικολάου και Θανάση Αντετοκούνμπο επίσης βρίσκονται στο πινάκιο του Δημήτρη Ιτούδη. Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενώ στο μυαλό του ομοσπονδιακού τεχνικού βρίσκεται και ο αδερφός του Κώστας ούτως ώστε να διαδραματίσει έναν ρόλο back up σέντερ. Δεδομένη είναι η συμμετοχή του Γιώργου Παπαγιάννη. Στο ενδεχόμενο αθώωσης ή ποινής λίγων μηνών στον Ντίνο Μήτογλου, ο τελευταίος θα προστεθεί με σκοπό να διαδραματίσει ρόλο βασικού πάουερ φόργουορντ. Αν όχι θα βρει σίγουρα θέση ένας εκ των Αγραβάνη, Πρίντεζη. Το αν θα βρουν και οι δύο θα εξαρτηθεί από την απόφαση για τον 5ο γκαρντ. Δηλαδή, ο Δημήτρης Ιτούδης θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ ενός πάουερ φόργουορντ ή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Σε κάθε περίπτωση – πολύ περισσότερο στο σενάριο συμμετοχής του Ντίνου Μήτογλου – αυτή τη φορά η Εθνική ομάδα θα πάει στην τελική φάση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με σοβαρές αξιώσεις για να κατακτήσει μια θέση στο βάθρο καθώς διαθέτει τις προσωπικότητες, την ποιότητα αλλά και την πληρότητα σαν ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.