Ο Κώστας «ντύθηκε» Γιάννης και η Εθνική «λύγισε» την Τουρκία

Metrosport Team19 Αυγούστου 2022

Μεγάλη νικήτρια για άλλη μια φορά αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, επικρατώντας με 89-80 της «ζόρικης» Τουρκίας και κάνοντας το απόλυτο 3/3 και κατακτώντας το Τουρνουά Ακρόπολις.

Στην τελευταία της φιλική «παράσταση» η Εθνική Μπάσκετ απέδειξε πως είναι έτοιμη για πολύ μεγάλα πράγματα ενόψει του Ευρωμπάσκετ αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλου, δείχνοντας τα «δόντια» της στην εξίσου «ζόρικη» Τουρκία, ακόμη και με καταλυτικές απουσίες. 



Ο «μεγάλος» αδερφός, Γιάννης Αντεντοκούνμπο μπορεί να έμεινε εκτός στην τελευταία φιλική αναμέτρηση του Τουρνουά Ακρόπολις, απέναντι στην Τουρκία, τα αδέρφια του όμως έσπευσαν να «καλύψουν» το κενό, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κώστα. Ο 24χρονος ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό, όπως ακριβώς «χόρεψε» και την άμυνα της ομάδας του Εργκίν Αταμάν με spin move κι αμέσως μετά κάρφωσε με δύναμη την μπάλα, σηκώνοντας το ΟΑΚΑ στο πόδι. 


Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, και αφότου η Τουρκία επιδίωκε να βγει μπροστά, ο αρχηγός της Εθνικής μας Κώστας Παπαπέτρου ήρθε να «σφραγίσει» το  ελληνικό τελικά προβάδισμα με 22-15 και ένα καταπληκτικό τελείωμα από την γωνία στην εκπνοή του χρόνου.








Η κατάσταση ωστόσο ανεστράφη στις επόμενες δύο περιόδους με την Τουρκία να παίρνει «κεφάλι» και να προηγείται σε αμφότερες . Η δεύτερη περίοδος , λοιπόν, βρήκε την Τουρκία να είναι μπροστά με 28-20, ενώ στη τρίτη με 26-21. Γενικότερα η ένταση ανέβηκε στην διάρκεια του παιχνιδιού και το φιλικό με την γειτονική χώρα μετατράπηκε σε... ντέρμπι.


Ο χαρακτήρας που έχει χτίσει ωστόσο αυτή η ομάδα δεν θα επέτρεπε σε καμία περίπτωση στον εαυτό της να αφήσει τους δεκάδες χιλιάδες οπαδούς που την στήριξαν με την παρουσία τους, να φύγουν παραπονεμένοι από το ΟΑΚΑ. Και έτσι έγινε, αφού με τον «σεληνιασμένο» Κώστα Αντεντοκούνμπο και μια συνολικά εξαιρετική παρουσία, η Εθνική μας πήρε τον αγώνα με 89-80 και κατέκτησε το Τουρνουά Ακρόπολις με το απόλυτο 3/3.

Ελλάδα (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 16 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης 5 (1), Αγραβάνης 4, Καλάθης 6, Σλούακς 10 (1), Μποχωρίδης, Ππαανικολάου 13 (3), Κουζέλογλου, Αντετοκούνμπο Κ. 19 (1), Κασελάκης 8 (2), Αντετοκούμπο Θ. (1)

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.