Εθνική Ελλάδας: Προς τι τα αναθέματα, περιμέναμε καλύτερη συγκομιδή;

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας έπαιξαν για τον προπονητή τους, δείχνοντας ξεκάθαρα την επιθυμία τους να συνεχίσουν με τον Φαν Σιπ στην άκρη του «γαλανόλευκου» πάγκου. Με τη χθεσινή (8/9) τους εμφάνιση και νίκη επί των Σουηδών μπήκαν ξανά στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Πριν ξεκινήσουν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η συγκομιδή των βαθμών που περιμέναμε όλοι δεν απέχει και πολύ από αυτή που έχει η Εθνική μας. Στα «μισά του δρόμου», δηλαδή με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των ομίλων, οι 6 βαθμοί θα έπρεπε να μας αφήνουν ικανοποιημένους και όχι να κοιτάμε με θλίψη και απογοήτευση. Η εικόνα στα τέσσερα παιχνίδια δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών, αλλά η εικόνα με τους «Βίκινγκς» ξαναέδωσε ελπίδες για μια καλύτερη Εθνική. 

Σίγουρα, από τη στιγμή, που καταφέρνεις να νικήσεις τη Σουηδία και να αποσπάσεις ισοπαλία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ισπανία, περιμένεις να κάνεις το αυτονόητο και να κερδίσεις, τους θεωρητικά αδύναμους, Κόσοβο και Γεωργία. Οι προκρίσεις και οι νίκες, όμως, δεν κατακτούνται με θεωρίες και εικασίες, αλλά με έργα εντός αγωνιστικού χώρου.

Η ουσία είναι ότι η «γαλανόλευκη» παραμένει ζωντανή στην πρόκριση του Μουντιάλ του Κατάρ. 

Τα λάθη του Ολλανδού και τα κέρδη

Ο Τζον Φαν Σιπ αν δεν καταφέρει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα θεωρηθεί αποτυχημένος και αυτό είναι λογικό. Άλλωστε, μόνος του είχε βάλει τον πήχη εκεί, με τις δηλώσεις του πριν τα προκριματικά, τονίζοντας: «Στόχος μου είναι να αντιστρέψω την κατάσταση και να προκριθούμε στο Μουντιάλ του Κατάρ»

Υπάρχουν λάθη που μπορούμε να του καταλογίσουμε, με το πιο σημαντικό πως, ακόμη, δεν έχει καταλήξει σε βασικό σχήμα και συνεχώς κάνει δοκιμές. Πρέπει να βρει τα βασικά μέλη της ομάδας του και με προσθαφαιρέσεις που θα χρειαστούν να πορευτεί. 

Το μεγάλο κέρδος του δεν είναι άλλο, από την θέληση των παικτών του να παίξουν για εκείνον. Στη παρούσα φάση είναι το πιο σημαντικό.

Ο Ολλανδός τεχνικός στην, μέχρι τώρα, πορεία του μετράει 22 αγώνες ως ομοσπονδιακός προπονητής, με 10 νίκες ( δύο σε φιλικά ), 8 ισοπαλίες ( μια σε φιλικό ) και 4 ήττες ( δύο σε φιλικά ).

Επίσης, η Εθνική με εκείνον στον πάγκο έχει πετύχει 26 τέρματα ( εννέα σε φιλικά ) και έχει δεχτεί 19 γκολ ( επτά σε φιλικά ).

Τα σενάρια πρόκρισης

Είναι νωρίς ακόμη να μπούμε στα σενάρια αλλά, η πρόκριση δεν είναι στα δικά μας χέρια και πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουν οι αντίπαλοί μας και τι εμείς, για να αγωνιστούμε στα playoff των προκριματικών, τα οποία οδηγούν στο Κατάρ, καθώς η πρώτη θέση δεν αποτελεί στόχο για την Ελλάδα. 

Αν η Εθνική μας και η Σουηδία στις τρεις αναμετρήσεις, με Ισπανία, Κόσοβο και Γεωργία, έχουν τα ίδια αποτελέσματα, όλα θα κριθούν στην μεταξύ τους αναμέτρηση στη Στοκχόλμη (12/10). Εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρέπει να επικρατήσει ξανά και να προκριθεί εκείνο, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετρούν τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αν το αποτέλεσμα στην Σκανδιναβία είναι ίδιο με εκείνο στο ΟΑΚΑ, δηλαδή οι Σουηδοί επικρατήσουν επί της Εθνικής μας με 2-1, την πρόκριση στα playoff θα κρίνει η διαφορά τερμάτων, στην οποία, στην παρούσα φάση, υστερούμε.

Στο σενάριο που η Εθνική Σουηδίας έχει ένα θετικό αποτέλεσμα παραπάνω από εμάς, όπως αντιλαμβάνεστε, τελειώνει η πρόκριση για το σύνολο του Φαν Σιπ. 

Με βάση το πρόγραμμα των δύο ομάδων είναι πιθανό όλα να κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι τους.

Οι αγώνες της Εθνικής Ελλάδας 

09/10 (19:00) Γεωργία -Ελλάδα

12/10 (21:45) Σουηδία -Ελλάδα

11/11 (21:45) Ελλάδα -Ισπανία

14/11 (21:45) Ελλάδα -Κόσοβο

Οι αγώνες της Εθνικής Σουηδίας

09/10 (19:00) Σουηδία -Κόσοβο

12/10 (21:45) Σουηδία -Ελλάδα

11/11 (19:00) Γεωργία -Σουηδία

14/11 (21:45) Ισπανία -Σουηδία

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.