Εσπευσμένη επιστολή Σιαμπάνη στη Λίγκα μετά την καταγγελία του ΠΑΟΚ: «Ενημέρωσα έγκαιρα την ομάδα μου»!

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2020

Οι χειρισμοί στην υπόθεση έχουν φέρει μπροστά σε τεράστιο κίνδυνο τον νεαρό γκολκίπερ, που με επιστολή του πριν από λίγο σεΛίγκα-ΕΠΟ (με ημερομηνία 14/12) καταγγέλλει ότι είχε ενημερώσει για το περιστατικό την ομάδα του.

Τα μεγάλα ερωτηματικά που προκύπτουν.

Επιστολή, κατόπιν καθυστέρησης, με την οποία ενημερώνει την ΕΠΟ για την φερόμενη, απόπειρα δωροδοκίας, εις βάρος του έστειλε την Τρίτη 15/12, ο Μάριος Σιαμπάνης, από την οποία προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά.

«Όπως γνωρίζετε ήδη, καθώς έχει λάβει το φως της δημοσιότητας το γεγονός, ότι κατέθεσα στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της ασφάλειας της Θεσσαλονίκης, για το πρωτοφανές στη νεαρή καριέρα μου, περιστατικό, που υπέστη πριν από το παιχνίδι Άρης - ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής, και για το οποίο ενημέρωσα αμέσως την ομάδα μου, όταν πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων έδωσα στις αρμόδιες αρχές, προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν προκειμένου να έχω μειωμένη απόδοση, στον αγώνα που έλαβε χώρα την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, μεταξύ Άρης - ΠΑΟΚ. Προς γνώση και για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες».

Η επιστολή, όπως προαναφέρθηκε εστάλη την Τρίτη, δύο μέρες μετά τον αγώνα δηλαδή αλλά μετά και την κατάθεση του στις αρμόδιες αρχές.

Προκύπτουν λοιπόν, τα εξής ερωτηματικά.

1. Ο ίδιος εξηγεί ότι ενημέρωσε την ομάδα του. Από τα γεγονότα προκύπτει ότι την καταγγελία έκανε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς.

2. Τι έπραξε η ομάδα του από τη στιγμή που ενημερώθηκε; Ο Άρης δεν προχώρησε σε καμία καταγγελία. Η πρώτη του επίσημη αντίδραση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, τέσσερις μέρες μετά το περιστατικό.

3. Ο Κώδικας Δεοντολογίας (άρθρο 30) είναι ξεκάθαρος και αναφέρει πως πρέπει να ενημερώσει ο παίκτης την ΕΠΟ ή τη SL, 48 ώρες μετά το περιστατικό.

4. Το «τυπικό» θέμα που προκύπτει αφορά την ημερομηνία της επιστολής που εστάλη αργά το μεσημέρι της Τρίτης 15/12. Η κατάθεση του Σιαμπάνη στην Αθλητική Βία έλαβε χώρα στις 14/12 το βράδυ και τελείωσε μετά τις 00:00 και συγκεκριμένα στις 00.30. Η επιστολή όμως, έχει ημερομηνία 14/12, δηλαδή πριν από την κατάθεση. Στο περιεχόμενο της επιστολής αναφέρει ξεκάθαρα ότι «κατέθεσα». Εξ ορισμού είναι αδύνατον να έχει συμβεί αυτό, αφού τη στιγμή που αναφέρει ότι έστειλε την επιστολή, δεν είχε ολοκληρώσει την κατάθεση.

Πηγή: sdna.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.