Εσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες ο Αυγενάκης, λύση μόνο από Μητσοτάκη

Δημήτρης Κανελλάκης28 Ιανουαρίου 2020

Το πρωτοφανές σκηνικό ακραίας σύγκρουσης το οποίο ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και απειλεί, πλέον, να χωρίσει τη χώρα στα δύο μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των χειρισμών του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Όταν χαρακτηρίζεται ένας υπουργός από μία ΠΑΕ «επίορκος και επικίνδυνος για τον αθλητισμό και την συνοχή της χώρας», σίγουρα δεν είναι μόνο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, δεν γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες… Όταν το αποτέλεσμα μιας οριακής απόφασης για ένα τόσο μεγάλο θέμα, το οποίο διχάζει εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, διαμορφώνεται λόγω της ψήφου μελών τα οποία ο κ. Αυγενάκης τοποθέτησε πριν από λίγο καιρό στην ΕΕΑ, όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος δύσκολα μπορεί να πιστέψει στην ανεξαρτησία και την ευθυκρισία τους.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Στις 4 Δεκεμβρίου έγραφα ότι «έτσι όπως το πάνε κινδυνεύουμε με τσουνάμι στο ποδόσφαιρο». Ούτε δύο μήνες δεν πέρασαν και το… τσουνάμι είναι μπροστά μας, είναι πραγματικότητα.

Ηρθε νομοτελειακά, αφού η Πολιτεία είναι… θεατής (αν δεν ήταν σίγουρα θα υπήρχε παρέμβαση η οποία θα έβαζε φρένο στους χειρισμούς του Αυγενάκη) και αντί να διώχνει από την σκέψη των οπαδών την ιδέα ότι «αυτοί που αποφασίζουν το κάνουν κατ΄ εντολή των ισχυρών», την καλλιεργεί κάθε μέρα και πιο έντονα…

Το αδιέξοδο που προκλήθηκε και απειλεί με διχασμό τη χώρα, πρέπει να μαζευτεί άμεσα. Και, έτσι όπως τα κάνανε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από μια αποφασιστική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν επιτρέψει ο Πρωθυπουργός να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο κίνδυνος να ζήσουμε πολύ άσχημα πράγματα, πολύ πιο άσχημα από αυτά που ζούμε τώρα, είναι πάρα πολύ πιθανός…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.