«Έσπασε» τα δοκάρια ο Μακεδονικός και λύγισε στο φινάλε από την Αναγέννηση Καρδίτσας

Δημήτρης Καλαϊτζής28 Μαΐου 2023

Το ντεμπούτο του Σάκη Θεοδοσιάδη στον πάγκο του Μακεδονικού δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς οι ''πράσινοι'' γνώρισαν την ήττα με 2-1 με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League 2. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι στην αναμέτρηση αφού σημάδεψαν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές το δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο. Πλέον, τα παιχνίδια που ακολουθούν με Διαγόρα εντός και Ηρακλή Λάρισας εκτός έδρας έχουν χαρακτήρα τελικού για τον Μακεδονικό, αφού βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. 

Αντίθετα, οι Θεσσαλοί αν και αδιάφοροι βαθμολογικά πήραν τη νίκη που τους φέρνει ισόβαθμους στην τρίτη θέση με τον Ηρακλή.

Στα του αγώνα, ο Μακεδονικός έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7΄. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσουκάνη, ο Κοτταρίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, όταν ο Βερνάρδος έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στο 29ο λεπτό ο Ζαφειράκης επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Δύο λεπτά μετά, η Καρδίτσα σκόραρε με τον Ελιβέλτο, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στην ανάπαυλα ο Μακεδονικός έχασε ασύλληπτη τριπλή ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Αρχικά, ο Λιούμης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Γκέκα, στην επαναφορά ο Γκέντσογλου σημάδεψε το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κοτταρίδης δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον πεσμένο Γκέκα, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Στο 52΄ ο Ιωαννίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Πολίτη, ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στην μονομαχία του Βερνάρδου με τον Χασάνογλου, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν θεώρησε πως υπήρχε παράβαση και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.

Στο 56΄ το σουτ του Ελιβέλτο πέρασε πάνω από τα δοκάρια και στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Σταμόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Στο 62΄ ο Μακεδονικός κέρδισε πέναλτι με τον Γκέντσογλου και ο Τσουκάνης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 66΄ η ομάδα του Θεοδοσιάδη λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση, αλλά η κεφαλιά του Σιμόνι πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γκέκα.

Κι ενώ όλα έδειχαν ότι δεν θα έχουμε νικητή στην αναμέτρηση, τελικά η ΑΣΑ πήρε το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Σκόνδρα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Οι συνθέσεις:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Αναστασόπουλος (86' Κορέλας), Σταμόπουλος, Σκόνδρας, Δημόπουλος, Πολίτης (69' Αθανασιάδης), Μπάλλας (86' Γκόλιας), Κοζορώνης, Βερνάρδος (77' Μπάτροβιτς), Ελιβέλτο, Γιάκος. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Ιωαννίδης, Χασάνογλου, Κοτταρίδης (75' Μπρατσιάνι), Λισγάρας, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Γκέντσογλου, Γαρύφαλλος (90'+2' Μιλισάβλιεβιτς), Τσιλιγγίρης (64' Σιμόνι), Ζαφειράκης (64' Ουνγιαλίδης), Λιούμης (90'+2' Σαραντίδης).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.