Έσπασαν τα «κοντέρ» της Superleague

Γιώργος Πετρίδης17 Μαρτίου 2021

Η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε και οι ομάδες της Superleague ετοιμάζονται για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Οι 26 αγωνιστικές όμως άφησαν πίσω τους κάποιες μεγάλες επιδόσεις ενός αγώνα. Θετικές και αρνητικές. Το metrosport.gr τις συγκέντρωσε και τις παρουσιάζει.

Τα θετικά ομαδικά ρεκόρ είναι τα εξής...

Περισσότερα γκολ: Ο Ολυμπιακός σκόραρε έξι φορές στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία της 12ης αγωνιστικής (0-6).

Μηδενικές επιδόσεις γκολ: Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια. Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ με τρεις αγώνες στους οποίους δεν βρήκε δίχτυα.

Περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα: Τα επτά γκολ στο ματς του Απόλλωνα Σμύρνης με την ΑΕΚ (3-4).

Περισσότερα μηδενικά παθητικά: Ο Άρης κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 16 από τα 26 ματς του Πρωταθλήματος.

Περισσότερες ασίστ: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είχαν από δύο ματς με τέσσερις ασίστ.

Περισσότερες τελικές προσπάθειες: Ο ΠΑΟΚ είχε 23 στο ματς της 23ης αγωνιστικής με τη Λαμία στην Τούμπα για να φτάσει στο 4-0.

Περισσότερες τελικές προσπάθειες σε έναν αγώνα: Σε τρία διαφορετικά ματς υπήρξαν συνολικά 28 τελικές από τις δύο ομάδες που αναμετρήθηκαν. Ήταν τα παιχνίδια Απόλλων-Βόλος, Άρης-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ΟΦΗ.

Περισσότερες τελικές εντός περιοχής: Από 14 είχαν ο Απόλλων Σμύρνης κόντρα στον Βόλο, ο Άρης στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ στο εντός έδρας ματς τον Βόλο.

Περισσότερες τελικές εκτός περιοχής: Υπήρξαν οχτώ αγώνες στους οποίους μία ομάδα μέτρησε οχτώ σουτ εκτός περιοχής. Τις τέσσερις επιδόσεις της σημείωσε ο ΠΑΟΚ στα εντός έδρας παιχνίδια του με Ατρόμητο, ΠΑΣ, Απόλλωνα και Λαμία.

Περισσότερες τελικές με κεφαλιά: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν το ρεκόρ έχοντας από οχτώ. Ο ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στην 6η αγωνιστική και οι Πειραιώτες στο εντός έδρας παιχνίδι τους με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Περισσότερες αποκρούσεις: Ο Παναθηναϊκός μέτρησε 13 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να νικήσει τον Άρη με 1-0.

Περισσότερες επεμβάσεις: Ο Παναιτωλικός είχε 38 στο εντός έδρας 1-1 με τον Αστέρα.

Περισσότερα κλεψίματα: Ο Άρης έκανε 50 στο εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Λιγότερα φάουλ: Ο Ατρόμητος δύο φορές και η ΑΕΛ με τον Απόλλωνα έμειναν στα οχτώ.

Λιγότερες υποδείξεις οφσάιντ: Ο Βόλος μέτρησε 11 μηδενικές επιδόσεις στα 26 παιχνίδια της κανονικής περιόδους.

Περισσότερα κόρνερ: Ο Αστέρας και ο ΠΑΟΚ μοιράστηκαν το ρεκόρ έχοντας από 15, η ομάδα της Τρίπολης στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό για την 4η και ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Απόλλωνα στην 21η αγωνιστική.

Λιγότερα λάθη: Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε μόνο 15 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την 9η αγωνιστική.

Περισσότερα εύστοχα γεμίσματα: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν το σχετικό ρεκόρ έχοντας από 19 αμφότεροι σε ματς με τον ΟΦΗ, ο πρώτος εκτός και ο δεύτερος εντός έδρας.

Περισσότερα γεμίσματα: Ο ΠΑΟΚ μοιράζεται και αυτό το ρεκόρ αλλά σε αυτήν την περίπτωση με τον Αστέρα αφού είχαν από 48, η ομάδα της Τρίπολης κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και ο Δικέφαλος στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Καλύτερο ποσοστό γεμισμάτων: Ο Ολυμπιακός έκανε λίγα γεμίσματα στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά ήταν τα περισσότερα εύστοχα, έχοντας 5/7 και ποσοστό 71,42%.

Περισσότερες σωστές πάσες: Οι παίκτες του Άρη μέτρησαν 165 στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό.


Τα αρνητικά ομαδικά ρεκόρ από την άλλη πλευρά...

Μηδενικές επιδόσεις γκολ: Η Λαμία ήταν η ομάδα που έμεινε χωρίς γκολ στα περισσότερα παιχνίδια. Έμεινε στο «0» στα 16 από τα 26.

Μηδενικές επιδόσεις ασίστ: Ο Παναιτωλικός έμεινε χωρίς ασίστ στα 19 από τα 26 παιχνίδια του.

Τελικές προσπάθειες: Ο Παναιτωλικός κατάφερε να βγάλει ένα 90λεπτο χωρίς τελική προσπάθεια, ήταν εκείνο της 12ης αγωνιστική με τον Βόλο στο οποίο όμως κατάφερε να πάρει την ισοπαλία χωρίς σκορ.

Λιγότερες τελικές αγώνα: Δύο ματς του Παναιτωλικού τελείωσαν με συνολικά έξι προσπάθειες. Ήταν εκείνα που έδωσε εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΛ έχοντας δύο έναντι τεσσάρων των αντιπάλων του.

Περισσότερες μηδενικές επιδόσεις τελικών εντός περιοχής: Ο Ατρόμητος έμεινε σε έξι αγώνες του χωρίς σουτ μέσα από την περιοχή του αντιπάλου του.

Περισσότερες μηδενικές επιδόσεις τελικών εκτός περιοχής: Ο Παναιτωλικός είχε τις περισσότερες, συνολικά τέσσερις.

Περισσότερες μηδενικές επιδόσεις τελικών με κεφαλιά: Ο Παναιτωλικός δεν απείλησε τις αντίπαλες εστίες στον «αέρα» σε 15 από τα 26 ματς της κανονικής περιόδου.

Λιγότερες επεμβάσεις: Ο ΠΑΟΚ είχε σε δύο παιχνίδια του, μόλις δύο. Ήταν στα εκτός έδρας ματς με ΑΕΛ και Ολυμπιακό ενώ το ίδιο έκανε ο Παναιτωλικός στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ.

Λιγότερα κλεψίματα: Ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις πέντε στο νικηφόρο, εκτός έδρας παιχνίδι του με τη Λαμία.

Περισσότερα φάουλ: Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα σταμάτησαν με φάουλ 35 φορές τους αντιπάλους τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Περισσότερες υποδείξεις οφσάιντ: Οχτώ φορές υποδείχτηκαν σε αντικανονική θέση οι παίκτες του ΟΦΗ στο εντός έδρας ματς με τον Βόλο.

Περισσότερες μηδενικές επιδόσεις κόρνερ: Την πρωτιά κέρδισε η Λαμία με τρεις αγώνες στους οποίους δεν είχε κόρνερ.

Περισσότερα λάθη: Αυτό το αρνητικό ρεκόρ μοιράστηκαν ο Αστέρας (εκτός με τον Άρη) και ο Ατρόμητος (εντός με την ΑΕΛ) έχοντας από 70!

Περισσότερες μηδενικές επιδόσεις εύστοχων γεμισμάτων: Η Λαμία είχε τρία τέτοια παιχνίδια, μετρώντας 0/10 εκτός έδρας με τον Άρη, 0/12 εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό και 0/7 εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ. Τη μηδενική επίδοση με τις περισσότερες προσπάθειες για γέμισμα είχε ο Παναιτωλικός στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη έχοντας 0/17.

Λιγότερες σωστές πάσες: Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 2-0 παρότι καταγράφηκαν στη στατιστική του μόλις 11 σωστές μεταβιβάσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.