Εσίτι: «Οι παίκτες του πέφτουν στη φωτιά για τον Λουτσέσκου -Θα «καρφωθώ» στην τηλεόραση για το ματς με τη Γάνδη»

Metrosport Team08 Μαρτίου 2022

Μετά από τρία χρόνια στην Γάνδη, ο Άντερσον Εσίτι μετακόμισε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019, ενώ πρόσφατα αποτέλεσε παρελθόν από τον Δικέφαλο, μετακομίζοντας στην Ουγγαρία για τη Φερεντσβάρος.

Ο Εσίτι είναι ο παίκτης που συνδέει τον ΠΑΟΚ με την Γάνδη καθώς αγωνίστηκε στους δύο συλλόγους που διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους την Πέμπτη (10/3) για τη φάση των "16" του Conference League.

«Θα είμαι μπροστά στην τηλεόραση την Πέμπτη, γιατί ως ποδοσφαιρόφιλος ανυπομονώ κι εγώ για αυτό το παιχνίδι», λέει στην συνέντευξη του στην βελγική ιστοσελίδα nieuwsblad.be ο Νιγηριανός μέσος.

Η μεταγραφή του στην Φερεντσβάρος είχε μόλις ολοκληρωθεί όταν η κλήρωση έφερε τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Γάνδη. «Φυσικά θα ήθελα να είχα παίξει αυτό το ματς, γιατί είναι πάντα ωραίο να επιστρέφεις σε ένα γήπεδο όπου έχεις περάσει καλές στιγμές. Θα ήταν ωραίο να έβλεπα ξανά όλα αυτά τα γνωστά πρόσωπα», είπε ο Εσίτι για το αν θα ήθελε να παίξει κόντρα στην Γάνδη.

«Τώρα αισθάνομαι καλά στη Φερεντσβάρος και είμαι επικεντρωμένος στο μέλλον μου στην Ουγγαρία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Εσίτι ή το «βουνό» όπως ήταν το παρατσούκλι που του είχαν δώσει οι οπαδοί της Γάνδης, όσο έπαιζε για λογαριασμό της βελγικής ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ δεν ήταν επιτυχημένη ο Νιγηριανός παραμένει εντυπωσιακά θετικός όταν ανατρέχει στην περίοδο του στον ΠΑΟΚ. «Στο τέλος κοιτάζω πίσω τον χρόνο μου στην Ελλάδα με ικανοποίηση. Υπήρχαν φυσικά σκαμπανεβάσματα και παρόλο που μερικές φορές δεν κύλισε όπως θα ήθελα, είμαι πολύ περήφανος για όσα καταφέραμε να πετύχουμε με την ομάδα», τονίζει ο Εσίτι για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ.

Σχολιάζοντας για λογαριασμό της βελγικής ιστοσελίδας το προφίλ του ΠΑΟΚ, ο Εσίτι είπε χαρακτηριστικά: «Η ομάδα είναι πολύ δυνατή και η ομάδα των παικτών είναι πολύ καλά ισορροπημένη. Η νοοτροπία είναι καλή, αλλά υπάρχει και μεγάλη ποδοσφαιρική ικανότητα. Ο προπονητής είναι επίσης κορυφαίος. Είναι καλός με τους παίκτες και θέλουν πραγματικά να πέσουν στη φωτιά για αυτόν!» και στην συνέχεια έκανε μια ειδική αναφορά στον Ράζβαν Λουτσέσκου λέγοντας: «Ζητάει να αγωνιστούν οι παίκτες για τον σύλλογο και μπορεί πραγματικά να εμπνεύσει και να παρακινήσει την ομάδα. Είναι ένας πραγματικά κορυφαίος προπονητής, που είναι και πολύ δυνατός στην τακτική. Περιμένω λοιπόν έναν πολύ ισορροπημένο αγώνα μεταξύ δύο δυνατών ομάδων, γιατί υπάρχει και ένας σπουδαίος προπονητής στον πάγκο της Γάνδης».

«Οι λεπτομέρειες θα αποφασίσουν»

Ο Άντερσον Εσίτι… προειδοποιεί τους Βέλγους για την Τούμπα και την ατμόσφαιρα που θα ζήσουν το βράδυ της Πέμπτης στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες. «Το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι απλά εντυπωσιακό. Η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική. Κρίμα που λόγω των κανόνων του Covid δεν είναι δυνατό να γεμίσει εντελώς. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα θα είναι εξαιρετική την Πέμπτη το βράδυ», είπε ο Εσίτι.

Σε ότι αφορά τα αμιγώς αγωνιστικά, ο Νιγηριανός μέσος μίλησε για μια πρόκριση που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, προβλέποντας μια συναρπαστική μονομαχία.

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ελλάδα, όπως και η Γάνδη στο Βέλγιο. Και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίζουν κάθε φορά. Ο ΠΑΟΚ επίσης κυριαρχεί συχνά στα ματς του. Περιμένω ότι και οι δύο ομάδες θα πιέσουν πολύ και θα θέλουν να διεκδικήσουν την κατοχή. Θα είναι μια πραγματική μάχη για την μπάλα. Και οι δύο προπονητές έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά, τόσο σωματικά όσο και τακτικά. Θα είναι μια πολύ συναρπαστική μονομαχία. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν ποιος μπορεί να προκριθεί στα προημιτελικά του Conference League».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.