Εσίτι: Ένα από τα κερδισμένα «στοιχήματα» του Λουτσέσκου!

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Ο Άντερσον Εσίτι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» την πορεία του με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης το 2019 και από τότε έχει 51 συμμετοχές με τον Δικέφαλο.

Ο Νιγηριανός μέσος, πραγματοποίησε επίσημο ντεμπούτο κόντρα στον Άγιαξ στο πλαίσιο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνοντας από την αρχή τα προσόντα του αλλά... και τις αδυναμίες του. Αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια με τον «Αίαντα» χωρίς όμως να ικανοποιήσει τον τότε προπονητή των «ασπρόμαυρων», Αμπέλ Φερέιρα.

Με τον Πορτογάλο τεχνικό, ο Εσίτι συμμετείχε σε 36 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, δείχνοντας ένα κακό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια. Με την άφιξη του Πάμπλο Γκαρσία, αγωνίστηκε σε μόλις έξι παιχνίδια. Ήθελε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και για αυτό ζήτησε να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα. Βρήκε ποδοσφαιρική «στέγη» στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Γκιοζτέπε. Στο ντεμπούτο του με τον σύλλογο από την γειτονική χώρα, βρήκε τέρμα μετά από 258 αγώνες σε Γκενκ, ΠΑΟΚ, Εστορίλ και Λεϊσόες. Με την Γκιοζτέπε, αγωνίστηκε βασικός στα 18 παιχνίδια από τα 20 στα οποία συμμετείχε.

Στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ μετά το τέλος του δανεισμό του, συνάντησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Έναν τεχνικό, ο οποίος μπορεί να βάλει κάθε παίκτη στην «εξίσωση» της ομάδας. Κάτι που έπραξε και με τον Νιγηριανό μέσο. 

Ο Άντερσον Εσίτι, μοιάζει μεταμορφωμένος υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου τεχνικού, καθώς έχει αγωνιστεί κόντρα σε Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (αλλαγή) , με ΑΕΚ στη Τούμπα (αλλαγή) αλλά και ως βασικός στη χθεσινή αναμέτρηση με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, με θετικό πρόσημο. Ακόμα και οπαδοί του ΠΑΟΚ, βλέπουν αυτή τη βελτίωση, αφού τον χειροκρότησαν αρκετές φόρες στη αναμέτρηση με την «Ένωση» αλλά και στο παιχνίδι με την Σλοβάκικη ομάδα.

Ο 27χρονος μέσος μέσω του metrosport.gr,  ξέσπασε για το κακό του ξεκίνημα στα «ασπρόμαυρα», σημειώνοντας ότι ήρθε για να παίξει και εξήγησε όλα αυτά που του δίνει ο Λουτσέσκου.

Αναμφίβολα, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει κερδίσει τον Άντερσον Εσίτι όσα περισσότερα μπορεί, προσθέτοντας μία επιλογή στο κέντρο για τον ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.