Εσείς οι δύο καταστρέψατε το άθλημα

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Μαΐου 2021

Η λαμπερή εικόνα των ευρωπαϊκών κατακτήσεων και της δικής τους ανόδου στο παγκόσμιο στερέωμα κρύβει μια άρρωστη νοοτροπία την οποία οι ίδιοι εμφύτευσαν στο ελληνικό μπάσκετ και στο κλίμα απόλυτης όξυνσης. Γιατί δεν αντέχουν την ήττα και λόγω αυτής της αλλεργίας τους, είναι ικανοί για όλα

Από τα #mexritelous του Ολυμπιακού μέχρι την αστεία κατάσταση που επικρατεί στις τελευταίες ώρες έπειτα από τον πρώτο τελικό στην Α1 Γυναικών όπου αποδόθηκε δικαιοσύνη (σ. σ. ασχέτως του αν είναι εγκεκριμένος ο συγκεκριμένος ηλεκτρονικός μηχανισμός για το «τσεκάρισμα» της τελευταίας φάσης) αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τη δέχεται. Μέρος του προβλήματος ήταν και το δικό μου σινάφι.

 Κάτι χουλιγκάνοι που εισχώρησαν στα media εκμεταλλευόμενοι το καθεστώς απόλυτης απελευθέρωσης, άλλοι μετέτρεψαν τον οπαδισμό σε επάγγελμα και φτάσαμε να έχουμε το έκτο ή έβδομο Πρωτάθλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκεί που ήμασταν πρώτοι και καλύτεροι, γιατί η αλήθεια (αν δεν αποκρύπτεται) σίγουρα δεν αναδεικνύεται. 

Φανταστείτε τι θα γίνει στο ενδεχόμενο που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνυπάρξουν και στην Basketleague. Ευρωλίγκα δεν μπορούν να κατακτήσουν γιατί τουλάχιστον 6-7 ομάδες ξέφυγαν πολύ, άρα το ελληνικό Πρωτάθλημα θα είναι το αποκούμπι τους κι αυτό που δεν μπορούν να κάνουν στην Euroleague θα το πράττουν στα ελλιποβαρή ελληνικά θεσμικά όργανα. Κι όλα αυτά γιατί δεν αντέχουν να χάνουν.

*Το μπάτζετ της ΑΕΚ την ερχόμενη χρονιά δεν θα είναι απλά μειωμένο αλλά θα θυμίσει την Ελλάδα μετά την είσοδο της χώρας στην εποχή του μνημονίου. Κι επειδή γίνεται σύγκριση με τα ban του Αρη, όσα λεφτά πρέπει να δώσει η «Ενωση» στον Μαλίκ Χέρστον, μαζί με το penalty, είναι όλο το ποσό που χρειάζονται οι «κίτρινοι» για να απεμπλακούν.

*Πολλά είναι τα ναυάγια στις πρώτες επαφές του Αρη για το ban. Ο Ντραγκίτσεβιτς αρνήθηκε κούρεμα, ζήτησε μια 40αρα μπροστά και άλλα 70 εγγυημένα. Που να πάνε και στον Τζένκινς. Ο Αμερικανός είναι ικανός να απαιτήσει και τα 300. Τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι όπως τα περίμεναν στον Αρη…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.