Ερυθρόλευκοι ντελιβεράδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Δημήτρης Μπούζας05 Αυγούστου 2020

Στην «πρώτη γραμμή» Αυγενάκης, Γεραπετρίτης… προωθούν κι εξυπηρετούν ότι τους πλασάρει ο Ολυμπιακός. Ακόμη και διευκολύνσεις στους παρατρεχάμενους και υποτακτικούς του μεγάλου αφεντικού.

«Φως φανάρι» πλέον, πως δουλεύει ανεξέλεγκτα κι ελεύθερο το ερυθρόλευκο μπλοκ μέσα στους κόλπους και της σημερινής Κυβέρνησης. Όπως ακριβώς και της προηγούμενης και για να είμαστε ειλικρινείς και όλων του παρελθόντος και όσων ασφαλώς θα ακολουθήσουν. Τα αποτελέσματα είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού από τους υποψιασμένους κι ενημερωμένους. Με εντυπωσιακές παρεμβάσεις και άμεσες λύσεις προβλημάτων, ακόμη και αδιεξόδων σε όλα τα επίπεδα. 

Πολλές φορές ευθαρσώς και μερικές υπογείως λύνονται τα άλυτα κι επιβεβαιώνονται τα απίστευτα. Είτε αυτά αφορούν θέματα κι εκκρεμότητες, είτε αξεπέραστες οικονομικές αδυναμίες. Μετά τη σύσταση της περιβόητης επιτροπής Αυγενάκη που επιχείρησε να εκτελέσει εν ψυχρώ τον ΠΑΟΚ, έρχεται η τροπολογία μετάθεσης των εκλογών της ΕΠΟ για να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι το κυβερνητικό ερυθρόλευκο μπλοκ είναι πανίσχυρο. Παρουσιάζεται μάλιστα και ιδιαίτερα ενισχυμένο με την «επιστράτευση» ενός σημαντικότατου Υπουργού, του κ. Γεραπετρίτη δεδηλωμένου οπαδού του δαφνοστεφανομένου. 

Έτσι, σήμερα αυτό το μπλοκ ελέγχει σε απόλυτο βαθμό καθοριστικής κρισιμότητας θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου εντός της επικράτειας, αφήνοντας τα υπόλοιπα και εκτός των συνόρων στην αρμοδιότητα κι ευθύνη του γιου του Σάββα Θεοδωρίδη, πανίσχυρου παράγοντα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (ΟΥΕΦΑ) και στενού συνεργάτη του προέδρου της ΦΙΦΑ Ινφαντίνο. Ο τελευταίος όπως πληροφορηθήκατε, διώκεται κακουργηματικά επιχειρώντας να δωροδοκήσει δικηγόρο που είχε συμμετοχή στην δίκη για χρηματισμό που τον αφορούσε. Με μια ματιά βλέπετε ότι ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ οι δυο κορυφαίες ποδοσφαιρικές αρχές, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν τους επικεφαλής τους κατά σειρά Μπλάτερ, Πλατινί, Ινφαντίνο κατηγορούμενους για δωροληψία!!! 

Επομένως μην σας μένουν αμφιβολίες για τον τρόπο που βγαίνουν οι αποφάσεις στο άψε – σβήσε στην ΟΥΕΦΑ όταν αυτές προκύπτουν από άνωθεν επεμβάσεις. Μια από αυτές ήταν και η αντίστοιχη του Θόδωρου Θεοδωρίδη να επιτρέψει στον Ολυμπιακό να πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ παρότι τον βάρυνε η ίδια κατηγορία με την Φενέρμπαχτσε η οποία και αποκλείστηκε. Αυτό το τελευταίο επισημαίνεται για πολλούς λόγους, αλλά και για ένα ακόμη ιδιαίτερο: Ότι δηλαδή μόνο το CAS απέμεινε για να κρίνει δίκαια και ανεπηρέαστο. Πάμε όμως παρακάτω: Τον τελευταίο καιρό φύτρωσαν πολύ περίεργα φυτά στον ποδοσφαιρικό μας μπαξέ. Και τι δεν είδαμε; Απίστευτες «πολύχρωμες» ανατροπές και θεαματικές λύσεις σε πολύπλοκα αδιέξοδα μαζί με την κυκλοφορία άφθονου ρευστού, εκεί που δεν υπήρχε ούτε μαντήλι για να κλάψουν. 

Επιπρόσθετα δανεισμοί και πωλήσεις με κούριερ και αλληλλοντελίβερι σε υποτακτικούς και παρατρεχάμενους. Ένα διαρκές θολό αλλά και θλιβερό μεταγραφικό αλισβερίσι, το οποίο αλλοιώνει προφανώς και νοθεύει συνθήκες και συσχετισμούς. Με συνέπεια να προκύπτουν κάποια μορφώματα σε περιπτώσεις και όχι υγιή θεμέλια και αισιόδοξες προοπτικές. Είναι βέβαιο αλλά και λογικό πως η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά, σε πολλές περιπτώσεις και σε απόλυτο βαθμό μάλιστα τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα κινηθούν όλες οι ομάδες. Ιδιαίτερα όμως οι αδύναμες και οι μικρομεσαίες. 

Οι επιλεκτικοί «δανεισμοί» και οι κάτω από το τραπέζι βοήθειες θα έχουν ένα σοβαρό ρόλο. Πιστεύουμε ότι εκεί θα δούμε να συμβαίνουν πράγματα και θαύματα. Ήδη μερικά από αυτά τα απίστευτα εμφανίστηκαν και εξέπληξαν. Από το πουθενά λοιπόν και με το τίποτα διαπιστώσαμε αντιπροσωπευτικές καταστάσεις ανεξιχνίαστων ανατροπών και υπερβολών. 

Όχι όμως και απρόσιτες στην διερεύνηση τους. Μερικές από αυτές, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές και μόνο με την δημοσιοποίηση της ολοκλήρωσης τους. Όσο για τους κυβερνητικούς ερυθρόλευκους ντελιβεράδες που λύνουν και δένουν σε θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του ποδοσφαίρου μας (ακόμη κι εκτός συνόρων) αυτοί δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το «καθήκον» τους απέναντι στην ομάδα της καρδιάς τους και στην ιστορία της. 

Τον Ολυμπιακό τον θεωρούν κράτος εν κράτει και ως εκ τούτου το θεωρούν και τιμή τους να συμπεριφέρονται με αυτόν τον θλιβερό και επιλήψιμο τρόπο. Για τον Πρωθυπουργό όμως και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους το ερωτηματικό είναι τεράστιο. Όπως και το ηθικό αλλά και το πολιτικό κόστος που προκύπτει από τις δραστηριότητες τους.

ΥΓ: Με διαδικτυακό χτύπημα από τον Γιώργο Σαββίδη, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ενημερώνεται ότι ο μεγαλομέτοχος θα καθυστερήσει να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Ως εκ τούτου χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ κι αυτό γιατί πολλά θέματα επιχειρούν και πάλι να τα βάλουν μερικοί κάτω από το χαλάκι. 

Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν και οι λίγοι πρόθυμοι για τις όποιες συγκαλύψεις, αγνοώντας προφανώς ότι αυτή τη φορά το πράγμα δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Η επιστολή των οργανωμένων στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο λαός του ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και περιμένει τον ηγέτη του για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.