«Αγανάκτηση» και ερώτηση του Βελόπουλου για το «Βουλγαρία» στο «Ρουκ Ζουκ»

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2021

Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, για το «Βουλγαρία» και την σύνδεση με τον ΠΑΟΚ στην εκπομπή «Ρουκ Ζουκ», με αφορμή την μη παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Αναλυτικά:

«Τον κ. Υφυπουργό στον πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα Ραδιοτηλεόρασης

ΘΕΜΑ: «Μη παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (“EΣΡ”) σε απαράδεκτη ταύτιση της Μακεδονίας και της ποδοσφαιρικής ομάδας του «ΠΑΟΚ” με την Βουλγαρία κατά την διάρκεια τηλεοπτικής ψυχαγωγικής εκπομπής»

Κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα, στην ψυχαγωγική εκπομπή – τηλεπαιχνίδι «ΡΟΥΚ - ΖΟΥΚ», του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» ταυτίστηκαν σε σχετική περιγραφή παικτών του επίμαχου επεισοδίου της εν λόγω εκπομπής η Θεσσαλονίκη(/Μακεδονία) και η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ με την Βουλγαρία. 

Η πρωτοβουλία αυτή, μπορεί μεν να προήλθε από αυθόρμητη έκφραση παίκτη του ως άνω τηλεπαιχνιδιού, αναπαράχθηκε όμως, δε, σε δημόσια προβολή και δεν αφαιρέθηκε κατά το μοντάζ, αφήνοντας να διαχυθεί η εντύπωση στους τηλεθεατές ότι η Μακεδονία και οι Μακεδόνες, καθώς και οι αθλητές και φίλαθλοι που υποστηρίζουν την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ έχουν βουλγαρική εθνική ταυτότητα και προφανώς, σχετική εθνική συνείδηση.

Σύμφωνα, όμως, με τα καταστατικά καθήκοντα του «ΕΣΡ», τέτοιες αναληθείς ταυτίσεις και υπονοούμενα ανθελληνικής προπαγάνδας, αναπαραγόμενα από τηλεοπτική εκπομπή, όφειλε να καταγγέλλονται ως αντιδεοντολογικά και να επιβάλλονται οι αναλογούσες κυρώσεις στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, πράγμα, που εν προκειμένω, δεν έγινε. Το προηγούμενο γεγονός εγείρει εύλογα ερωτήματα, από την στιγμή που σχετικά πρόστιμα καταλογίζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς από το «ΕΣΡ» για πολύ υποδεέστερης σημασίας «παραπτώματα».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεσθε να παρέμβετε καταλλήλως, ζητώντας τις σχετικές εξηγήσεις από το «ΕΣΡ» για την παντελή μη παρέμβασή του, ως αρμόδια Αρχή, στα ανωτέρω διαλαμβανόμενα

εντός των πλαισίων της ως άνω τηλεοπτικής εκπομπής «ΡΟΥΚ - ΖΟΥΚ», του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», που αποτελούν έμμεση προπαγάνδα κατά της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της ποδοσφαιρικής ομάδας του «ΠΑΟΚ»; Αν ναι, θα μας πληροφορήσετε άμεσα για τις απαντήσεις που θα σας δώσουν οι αρμόδιοι της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής;

2. Θεωρείτε ότι παραβίασε την οφειλόμενη προς τήρηση δεοντολογία η ανωτέρω εκπομπή, αναπαράγοντας, εμμέσως, την εντύπωση της ταύτισης της Μακεδονίας και της ποδοσφαιρικής ομάδας του «ΠΑΟΚ» με την Βουλγαρία;

Ο ερωτών βουλευτής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.