Ερωτηματικά για τη νέα απρόβλεπτη πώληση

Δημήτρης Μπούζας22 Ιανουαρίου 2022

Σε χρόνο ρεκόρ πέρασε στο «παρελθόν» το προχθεσινό πρώτο παιχνίδι των δικεφάλων για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Οι όποιες απόψεις μπήκαν στην άκρη, από τη στιγμή που ακολούθησε άμεσα ο αιφνιδιασμός με την παραχώρηση ενός σημαντικού παίκτη (Σφιντέρσκι) μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και όταν η προσοχή όλων ήταν επικεντρωμένη στην προσπάθεια της ενίσχυσης ενός ρόστερ, αποδεδειγμένα αποδυναμωμένου σε επικίνδυνο βαθμό. Και να ήταν το μόνο που σε υποχρέωνε να απομακρυνθείς από το προχθεσινό βραδινό άγονο «Χ», που άφησε ορθάνοιχτους λογαριασμούς; 

Από κοντά και σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι υποχρεώσεις για το εθνικό πρωτάθλημα με ένα κομβικής σημασίας και εκτός έδρας παιχνίδι. Αν στα παραπάνω προσθέσεις και την αγωνία του κόσμου σε ότι έχει σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων που αφορούν το κλείσιμο της συμφωνίας για την απόκτηση του Σοάρες, καθώς και τους τρίτου στόχου, τότε εύκολα κατανοείς ότι «όλα τα λεφτά» είναι το «αύριο» και όχι το «προχθές».

Σε ότι αφορά τώρα τον αιφνιδιασμό με το απρόοπτο «πακετάρισμα» του συμπαθέστατου Κάρολ, δεν έχεις παρά να περιοριστείς στις προσωπικές σου απόψεις και στα συναισθήματα σου. Με τη σκέψη πάντα ότι φεύγει ένας εξαιρετικός αθλητής με άψογη συμπεριφορά και σαφέστατα πλούσιο ταλέντο. Το αν μπουν στο ταμείο του ΠΑΟΚ 5 εκατομμύρια ευρώ περνάει σε δεύτερο μοίρα, γιατί πολλά άλλα εκατομμύρια ευρώ από παρόμοιες πωλήσεις χάθηκαν στο δρόμο ή δόθηκαν για να πλουτίσει το βεστιάριο του ΠΑΟΚ με δεκάδες «παλτά» δευτεροκλασάτων και τριτοκλασάτων παικτών. 

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για αυτήν την νέα περήφανη και απρόβλεπτη πώληση και αυτά προκύπτουν από την μυστηριώδη διαχείριση του παίκτη. Και λέμε μυστηριώδη, γιατί ο Σφιντέρσκι όντας ικανός παρτενέρ του μεγάλου Λεβαντόφσκι, από κάποια στιγμή και ύστερα διεκδίκησε τον τίτλο της δεύτερης ή τρίτης αλλαγής, ακόμη και του μόνιμου παγκίτη!!! Απίστευτα πράγματα! Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε κάποιους συναδέλφους που ασχολούνται με το ΠΑΟΚτσήδικο ρεπορτάζ, πως δεν ήταν λίγες οι φορές μετά την ευρωπαϊκή σχεδόν αναγνώριση του ταλέντου του Πολωνού, που είχαν γράψει ή είχαν πει πως ο ΠΑΟΚ από αυτόν τον παίκτη θα κερδίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ. 

Προσωπικά πιστεύουμε πως υπάρχει κάτι που δεν κολλάει σε αυτόν τον αιφνιδιασμό. Ίσως σε βάθος χρόνου να μάθουμε κάποια πράγματα που αυτή τη στιγμή μας διαφεύγουν ή εν πάση περιπτώσει πιθανότατα και να μην υπάρχουν. Ως εκ τούτου μένουμε στο σκεπτικό που διακινείται ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή. Κάτι που ως ένα σημείο αποδέχθηκε και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν ένιωσε και ένα μικρό προβληματισμό. 

Ίσως αυτός προβληματισμός να οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπει οι πωλήσεις να γίνονται πολύ εύκολα στην ομάδα του και οι αγορές να παίρνουν κάποιο χρόνο. Εν πάση περιπτώσει αυτή τη στιγμή όπως προαναφέραμε, το ενδιαφέρον και η αγωνία των ΠΑΟΚτσήδων επικεντρώνονται στο να κλείσει άμεσα η συμφωνία για τον ερχομό του Σοάρες, όπως και της τρίτης μεταγραφής όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί (μεσοεπιθετικός από την Ισπανία). Βέβαια το ότι χρειάζεται κι άλλες δύο κινήσεις για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των εγχώριων και των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων η ομάδα, επαφίεται στην κρίση των καθ ύλην αρμοδίων.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι δικαιολογημένα πέρασε στο παρελθόν το πρώτο τεστ των προημιτελικών, με το ενδιαφέρον πλέον να εστιάζεται στο μεταγραφικό πάρε – δώσε που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ επαναλαμβάνουμε με υπομονή αλλά και με προσμονή, παρακολουθεί και περιμένει θετικά αποτελέσματα. Τέλος, εύχεται και στον Κάρολ καλή τύχη και αν το θέλει ο Θεός γιατί όχι και κάποια στιγμή να τον ξαναδούμε.

ΥΓ: Να ξαναθυμίσουμε σε μερικούς ότι ο Κάρολ Σφιντέρσκι διέκοψε την άδεια του μετά την εντυπωσιακή παρουσία του στο EURO για να ενσωματωθεί νωρίτερα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Το ότι δάκρυσε αποχαιρετώντας τους συμπαίκτες του και την ομάδα του, νομίζουμε ότι σημαίνει πολλά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.