Ερντογάν για Πούτιν: «Εχουμε εμπιστοσύνη, σεβασμό και αλληλεγγύη μεταξύ μας»

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2022

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τις σχέσεις του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, και για το πως τον έπεισε να επιστρέψει στη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών δημητριακών χάρη «στην εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη» που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσά τους.

«Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα, αν δεν υπήρχε εμπιστοσύνη ανάμεσά μας», δήλωσε συγκεκριμένα, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρωτούσε πώς μπόρεσε να πείσει τον Πούτιν να συμμετάσχει και πάλι στη συμφωνία, κάτι απαραίτητο για να συνεχισθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία.

«Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός ανάμεσά μας, μας ενθαρρύνουν να κάνουμε αυτού του είδους το βήμα. Έτσι λειτούργησαν τα πράγματα μέχρι τώρα. Η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, σε τομείς όπως η πυρηνική ενέργεια, (...) οι πρωτοβουλίες στην αμυντική βιομηχανία, τρέφουν το σεβασμό ανάμεσά μας», σημείωσε.

Η Τουρκία παρέχει πολεμικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα στην Ουκρανία, αλλά απέκτησε επίσης από τη Ρωσία το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 και ένα πυρηνικό σταθμό που κατασκευάζεται στη νότια Τουρκία.

Η Άγκυρα άρχισε την Τρίτη να πληρώνει σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που είχε συνάψει το περασμένο καλοκαίρι και η οποία αφορά περίπου το ένα τέταρτο των παραδόσεων φυσικού αερίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.