Ερντογάν: Επέβαλε σκληρό Lockdown και… ποταπαγόρευση στην Τουρκία!

Metrosport Team30 Απριλίου 2021

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέβαλε σκληρού τύπου Lockdown για τον περιορισμό του κορωνοϊού, με διάρκεια τριών εβδομάδων στη γειτονική Τουρκία. Πέραν του καθολικού περιορισμού κυκλοφορίας, ο Τούρκος Πρόεδρος, επέβαλε και την… ποταπαγόρευση!

Στη διάρκεια του Lockdown, με στόχο τη διάσωση της θερινής τουριστικής περιόδου, απαγορεύεται η πώληση ποτών στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο NTV o Ερντογάν σχεδιάζει διάταγμα σύμφωνα με το οποίο θεσπίζεται ποτοαπαγόρευση για όσο διαρκεί το lockdown στη χώρα, δηλαδή μέχρι τις 17 Μαΐου.

Στο Twitter, παρ’ ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Τουρκία, οι πολίτες εκτόξευσαν σε πρώτο trend το hashtag #alkolümedokunma (μην ακουμπήσεις το αλκοόλ μου).

Το σύστημα υγείας καταρρέει στην Τουρκία, τα ημερήσια κρούσματα κυμαίνονται σε τεράστια νούμερα για τη χώρα και οι αντιδράσεις των γιατρών είναι μεγάλες.

Ο Ερντογάν ως πολέμιος της κατανάλωσης αλκοόλ και καπνού, αύξησε τους φόρους στα προϊόντα αυτά πολύ υψηλότερα από τον ρυθμό πληθωρισμού από το 2002 που ανέβηκε στην εξουσία.

Πηγή: Reader.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.