Το ηχηρό «όχι» του Αιγύπτιου Σάμι στον αδερφό του Βρέντζου της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Κώστας Πετρωτός23 Μαΐου 2020

Μία υπόθεση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη. Το ιδιαίτερο στοιχείο στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι ο επιχειρηματίας που είχε αποχωρήσει θέλει να πάρει τα ηνία από εκείνον που τον διαδέχθηκε.

Ειδικότερα, πριν τρία χρόνια, σύμφωνα με δική του δήλωση, ο Γιώργος Βρέντζος, αδερφός του μέλους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζου, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αναλάβει την ΠΑΕ που επρόκειτο να συστηθεί για να αγωνιστεί ο Εργοτέλης στην Β΄ Εθνική. Πλέον, και πάλι όπως ο ίδιος δηλώνει, την έχει (μαζί με τους χρηματοδότες του) και ζητά από τον Μαγκέντ Σάμι που τον είχε διαδεχθεί και έκανε τον Εργοτέλη ανώνυμη εταιρία να του παραδώσει την ομάδα, σημειώνοντας, όμως, πως «δεν πρόκειται φυσικά να δώσουμε ούτε ευρώ για την αγορά των μετοχών μιας εταιρείας "απαξιωμένης", με χρέη εκατοντάδων χιλιάδων, με ελάχιστα έσοδα (που από του χρόνου θα είναι ακόμα λιγότερα), χωρίς σημαντικά περιουσιακά στοιχεία (παίκτες με αξία προς πώληση) και με μικρή γενικά "δυναμική". Παρέδωσα τον Εργοτέλη με σχεδόν μηδέν χρέη κι είμαι έτοιμος να τον παραλάβω χρεωμένο μ' εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Τότε δεν είχε την δυνατότητα, τώρα εμφανίζεται ως σωτήρας. Παράξενο, όπως παράξενο αλλά και συνάμα ενοχλητικό για τον Μαγκέντ Σάμι (όπως ο νυν ιδιοκτήτης του Εργοτέλη έχει μεταφέρει στον συμπατριώτη του δημοσιογράφο Ομάρ Ελ Μπανούμπι) το γεγονός ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος έγινε μέσω του facebook. Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας που έχει την ομάδα στο επίπεδο της Super League 2 απάντησε αρνητικά στον κ. Βρέντζο και ο τελευταίος με νέα ανάρτησή του καταγγέλλει ότι το «όχι» στην πρότασή του ήρθε με χυδαίο τρόπο.

Μεταξύ άλλων στο νέο μήνυμά του στο facebook ο κ. Βρέντζος σημείωσε «ο Μάγκεντ Σάμι με πρόλαβε, στέλνοντας μου χθες το μεσημέρι, λίγο προτού βγω στον "αέρα" ραδιοφωνικής εκπομπής (ευτυχώς που δε το διάβασα προτού βγω γιατί δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κρατήσω τη ψυχραιμία μου), ένα γραπτό μήνυμα. Στο μήνυμα αυτό, το οποίο θα κρατήσω ως "σουβενίρ" αλλά κι αποδεικτικό στοιχείο (όπως έχω κρατήσει όλα τα κατά καιρούς SMS και emails που έχουμε ανταλλάξει), μου ξεκαθάρισε με πολύ προσβλητικό κι ειρωνικό τρόπο ότι δεν πρόκειται ποτέ να μου πουλήσει την ΠΑΕ. Του απάντησα, με παρόμοια ειρωνικό αλλά πολύ πιο ευγενικό τρόπο, ότι σύντομα θα παρακαλάει να μου πουλήσει. Η ανταπάντηση του ήταν μια πολύ συνηθισμένη κι άσχημη "προτροπή"-βρισιά, στην οποία η αντίδραση μου ήταν και πάλι απλά ειρωνική (η ανατροφή κι ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου δεν είναι τα ίδια)...».

Το «metrosport.gr» έχει στην διάθεσή του την πρώτη απάντηση του Μαγκέντ Σάμι στον Γιώργο Βρέντζο και την παρουσιάζει προκειμένου να έχετε μία συνολική εικόνα του τι συμβαίνει. Πριν την διαβάσετε κρατήστε και κάτι ακόμη που εκμυστηρεύτηκε ο κ. Σάμι, στον Αιγύπτιο δημοσιογράφο, Ομάρ Ελ Μπανούμπι: «για να δώσω την ομάδα πρέπει να βρεθεί κάποιος να δώσει τα διπλά απ' όσα έχω βάλει...».

Ιδού το απαντητικό μήνυμα του κ. Σάμι στον Γιώργο Βρέντζο: «Ελπίζω μία μέρα να μπορέσεις να ξεπεράσεις το γεγονός ότι έχασες την ομάδα από μένα και να αντιληφθείς ότι δεν θα σου την δώσω πίσω. Με βάση αυτό ως δεδομένο, την μέρα που θα αποφασίσω ότι δεν ενδιαφέρομαι να συνεχίσω, έχω μία λίστα από πιο σημαντικούς ανθρώπους σε σχέση με σένα και στους οποίους θα την έδινα... Δεν είσαι σ' αυτή την λίστα κι ούτε θα είσαι ποτέ.

Παρεμπιπτόντως, μην μου απαντήσεις γιατί θα σου στείλω αυτό το μήνυμα και μετά θα σε μπλοκάρω».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.