Έργο Λουτσέσκου η νοοτροπία του νικητή που χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης02 Μαΐου 2022

Το ήθελε, το πάλεψε, πέτυχε δυο γκολ με τον Τσόλακ όμως μέτρησε το ένα καθώς στον κανονισμό για το χέρι, υπάρχει ασάφεια και στην κρίση του διαιτητή εναπόκειται για το αν θα μετρήσει το γκολ, αναδείχθηκε ισόπαλος και συνεχίζει.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έφθασε στο έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι του χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν την διεκδίκησε. Σε κάθε παιχνίδι διεκδικεί την νίκη. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, δημιουργεί ευκαιρίες που είναι κλασικές. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να μπει η μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Αρκετές φορές δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, άλλες φορές γίνεται πραγματικότητα. Ολη αυτή η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, αναμφίβολα, είναι έργο του Λουτσέσκου και όλων των στενών συνεργατών του. Ακόμη και εναντίον της ΑΕΚ με το εντελώς διαφορετικό σχήμα, αν το δείτε πρακτικά, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι, και γενικά πιο χτυπητές ευκαιρίες από τον αντίπαλό του.

Είχε τις ευκαιρίες του, λιγότερες από την ΑΕΚ αλλά τις είχε. Πέντε τελικές για τον ΠΑΟΚ, περισσότερες για την ΑΕΚ, όμως αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα. Ο Λουτσέσκου που έπρεπε να κάνει αρκετές αναγκαστικές αλλαγές, λόγω των συνεχόμενων αγώνων και των τραυματιών, επέλεξε μία ενδεκάδα από φυσικά πρόσωπα που δεν είχαν παίξει μαζί στο ίδιο παιχνίδι. Διαπίστωσε τις αδυναμίες που είχε η ομάδα, σταδιακά τις διόρθωσε για να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε με δύο επιθετικούς. Θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει με τον Ολιβέίρα, όμως στο εξαιρετικό πλασέ που επιχείρησε, η μπάλα βρήκε την συμβολή των δοκών του Στάνκοβιτς. Και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει ένα ματς, το οποίο παρά τις αλλαγές, ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του.

Ο Λουτσέσκου καλείται να διαχειριστεί με επιτυχία ένα σερί αγώνων έως τις 21 Μαίου, στους οποίους αφενός ο ΠΑΟΚ πρέπει να κλειδώσει την δεύτερη θέση, αφετέρου πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα κατάλληλα για τον τελικό, για να κερδίσει ένα ακόμη Κύπελλο.

Το πιο σημαντικό από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, είναι πως ο ΠΑΟΚ έδειξε αυτή την διάθεση για νίκη, παρουσίασε αυτή την νοοτροπία του νικητή. Ανεξάρτητα εάν δεν επιτεύχθηκε, μετράει η προσπάθεια, μετράει η πρόθεση. Και αυτή η νοοτροπία που ήδη έχει "μπολιαστεί" μέσα στην ομάδα, θα αποτελέσει το μεγάλο ¨όπλο" για την κατάκτηση του Κυπέλλου και την διεκδίκηση νέων τίτλων την επόμενη σεζόν.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.