Γιατροί Παπανικολάου: «Εργαζόμαστε πάνω σε μια θεραπεία κατά του κορωνοϊού»

Metrosport Team21 Δεκεμβρίου 2020

Τη δεύτερη φάση της μελέτης τους με θέμα «Ανάπτυξη ειδικών κατά του κορωνοϊού Τ-λεμφοκυττάρων, ως ένα «ζωντανό φάρμακο» κατά της COVID-19 λοίμωξης ασθενών υψηλού κινδύνου» αρχίζει η ομάδα της Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιματοποιητικών Κυττάρων του Τμήματος Αιματολογίας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Διευθυντή της Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο

Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο κ. Αναγνωστόπουλος και μίλησε για την συγκεκριμένη θεραπεία ενώ κάλεσε και τον κόσμο να βοηθήσει στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Έχουμε μεγάλη εμπειρία στις λοιμώξεις στο τμήμα μας. Απομονώσαμε Τ-λεμφοκύτταρα, τα πολλαπλασιάσαμε και τα χορηγήσαμε σε ασθενής μας. Τα αποτελέσματα ήταν στο 90%. Τέτοια ποσοστά δεν υπάρχουν με φάρμακα. Όταν ήρθε ο κορωνοϊός σκεφτήκαμε να εφαρμόσουμε την ίδια μέθοδο. Διαπιστώσαμε ότι μπορούμε να παράξουμε Τ-λεμφοκύταρρα σε μεγάλες ποσότητες και να τα δώσουμε σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Έχουμε μια πρόταση να πάρουμε αίμα από άτομα που ανάρρωσαν από τον ιό, να τα βάλουμε σε κατάψυξη και να τα χορηγήσουμε σε βαριές περιπτώσεις.

Επειδή δεν υπάρχει χρηματοδότηση, ζητάω από τον κόσμο την συνδρομή τους. Μιλάμε για ένα ποσό που φτάνει τις 230.000 ευρώ. Ούτε ένα ευρώ θα πάρει ερευνητής, το τονίζω αυτό. Όλα τα υλικά είναι από τις ΗΠΑ και είναι πανάκριβα. Επίσης χρειάζονται χρήματα για την διαχείρηση της επιχείρησης από τον ΕΟΦ καθώς και για πολλά άλλα. Το νοσοκομείο άνοιξε ένα λογαριασμό για αυτή την περίσταση. 

Ο λογαριασμός είναι Πειραιώς: GR4201712150006215149098001 Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.