Έρευνα: 1 στους 5 φιλάθλους κόλλησαν κορωνοϊό στο Αταλάντα-Βαλένθια

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2020

Εστία κορωνοϊού χαρακτήρισε το παιχνίδι Αταλάντα - Βαλένθια μια εταιρεία ερευνών καθώς ένας στους πέντε φιλάθλους νόσησε από τον ιό. 

Εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας της INTWIG, η οποία ανέλυσε την ιστορική θνησιμότητα κάθε δήμου και αποδείχθηκε ότι οι θάνατοι που οφείλονται στον ιό SarsCov2 στην επαρχία του Μπέργκαμο ήταν στην πραγματικότητα πάνω από 6.000, διπλάσιοι από αυτούς που δηλώθηκαν επίσημα (3.100). Με βάση αυτό διαπιστώθηκε ότι περίπου το 36% των κατοίκων της επαρχίας είχαν προσβληθεί από τον ιό. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν και από το Institute Mauro Negri. 

Η κύρια αιτία μετάδοσης του ιού ήταν το παιχνίδι που είχε γίνει στις 19 του περασμένου Φεβρουαρίου ανάμεσα σε Αταλάντα και Βαλένθια στο Μιλάνο. Στην έρευνα συμμετείχαν και τα 3.402 άτομα από το Μπέργκαμο που ήταν παρόντες στο γήπεδο το βράδυ εκείνο. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από το 1/5 των οπαδών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι είχαν συμπτώματα τις δύο εβδομάδες μετά την εκδήλωση. 

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους φιλάθλους μετακινήθηκαν με οργανωμένα λεωφορεία (19%) ή με αυτοκίνητο με φίλους (67%) και στη συνέχεια με το μετρό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.