Έρχεται το ελληνικό FBI: Πώς θα λειτουργεί, ποια θα είναι η δομή του

Metrosport Team22 Απριλίου 2024

Έτοιμο να δημιουργήσει το ελληνικό FBI είναι η Ελλάδα, προκειμένου να περιορίσει τη δράση της Greek Mafia. Πώς ακριβώς θα λειτουργήσει όμως και ποια θα είναι η δομή του;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στόχος της -προς σύσταση- υπηρεσίας θα είναι η «συνένωση» διαφορετικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της Greek Mafia.

 Πώς θα λειτουργεί το... FBI

 Η νέα υπηρεσία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, θα έχει έδρα στην Αττική αλλά η αρμοδιότητά της θα εκτείνεται σε όλη την επικράτεια και θα ελέγχεται απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα, θα έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με την ΑΑΔΕ και το ΣΔΟΕ, όπως και αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού για καλύτερα αποτελέσματα.

Το ελληνικό FBI θα αναλαμβάνει την έρευνα για τα εγκλήματα που δεν άπτονται της δράσης οργανωμένου εγκλήματος, αλλά ενδιαφέρουν -σε μεγάλο βαθμό- την κοινή γνώμη ή είναι δυνατόν να επηρεάσουν δυσμενώς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

 Ποια θα είναι η δομή της οργάνωσης

 Το ελληνικό FBI θα αποτελείται από τις αυτοτελείς -μέχρι σήμερα- υπηρεσίες, δηλαδή τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (η οποία αποτελείται από τα Τμήματα Ανθρωποκτονιών, Εκβιαστών, Διαρρηκτών), τη Δίωξη Ναρκωτικών και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

 Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της νέας υπηρεσίας, θα είναι η επιτάχυνση των ερευνών όπως άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου για την παρακολούθηση του μαύρου χρήματος που προέρχεται από διάφορες εκφάνσεις του οργανωμένου εγκλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.