Έρχεται πτώση τιμών στα καύσιμα τις επόμενες ημέρες - Δείτε πόσο θα πωλούνται

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Τα 600 εκατ. ευρώ που θα φέρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η επιβολή φορολογικού συντελεστή 90% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων δίνει περιθώριο στην κυβέρνηση για νέες παρεμβάσεις στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, εφόσον οι τιμές παραμείνουν «τσιμπημένες».

Ευχάριστα είναι τα νέα για τις τιμές των καυσίμων, αφού μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται σημαντικές μειώσεις εξαιτίας της μεγάλης πτώσης που έχει σημειώσει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές. Η πτώση αυτή - που φτάνει μέχρι και τα 10 δολάρια το βαρέλι - σε συνδυασμό με την καλή ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δεν μπορεί παρά να επηρεάσουν τις τιμές και στην χώρα μας. 

Σε πρώτη φάση όλα δείχνουν ότι οι τιμές το αργότερο μέχρι την Δευτέρα θα καταγράψουν πτώση της τάξεως των 10 λεπτών το λίτρο, εκτός βέβαια κι αν προκύψει στο μεταξύ... κάτι διαφορετικό. Όσοι γνωρίζουν την αγορά εκτιμούν ότι στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος θα υπάρξουν πρατήρια που θα πωλούν την αμόλυβδη των 95 οκτανίων κάτω από το 1,8 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης κάτω από το 1,7 ευρώ το λίτρο.

Αν, ωστόσο, οι προσδοκίες αυτές διαψευστούν, η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι έτοιμη να παρέμβει - τουλάχιστον για το πετρέλαιο κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η κυβέρνηση σχεδιάζει επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης ανάλογα και με την πορεία των τιμών.

Πηγή:www.dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.