Έρχεται δεύτερο καλοκαίρι, θα αργήσει πολύ να έρθει το κρύο φέτος στην Ελλάδα

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2022

Είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία οι επιστήμονες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια: η κλιματική αλλαγή, η οποία έχει οδηγήσει σε ορισμένες «παράλογες» μεταπτώσεις στις καιρικές συνθήκες (και όχι μόνο, δυστυχώς…) που επικρατούν στον πλανήτη.

Αυτό το έχουμε καταλάβει ιδίως την τελευταία πενταετία, καθώς οι κλασικές τέσσερις εποχές τείνουν να γίνουν… δύο (χειμώνας-καλοκαίρι), με τις διακυμάνσεις του υδράργυρου να είναι τρομακτικές. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σχεδόν τροπικό κλίμα τον Αύγουστο στη χώρα μας, εκεί που οι καταρρακτώδεις βροχές διαδέχονταν τους 40 βαθμούς Κελσίου και το αντίστροφο;

Το ημερολόγιο πλέον δείχνει τέλη Οκτώβρη, όμως το θερμόμετρο φλερτάρει ακόμα και με τους 30 βαθμούς, πράγμα καθόλου μα καθόλου σύνηθες για τα δεδομένα της εποχής, αφού μόνο φθινόπωρο δεν θυμίζει.

Η πρωτοφανής, θα μπορούσε να πει κανείς, καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του μηνός, μιας και όπως αναφέρει ο πάντα έγκυρος Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ3 οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν αρκετά υψηλές (σταθερά άνω των 20 βαθμών Κελσίου και θα φτάσουν κατά τόπους ακόμα και τους 28) και, μάλιστα, δε θα έχουμε καθόλου βροχές.

Και μπορεί όλοι μας να χαιρόμαστε που βλέπουμε τον ήλιο ψηλά και να ζούμε ένα δεύτερο καλοκαίρι, όμως αν το δούμε ψυχρά, παρά την ζέστη, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι και το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου αυτές οι θερμοκρασίες.

Πηγή:www.instanews.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.