Επτά βαθμοί στην... προετοιμασία

Μάνος Χατζάκης28 Σεπτεμβρίου 2020

Η πλειοψηφία όσων κινούνται εντός, αλλά και πέριξ της “κιτρινόμαυρης” οικογένειας ήξεραν ότι η περίοδος της προετοιμασίας θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες πέραν του προβλεπόμενου διαστήματος. Τέσσερα επίσημα παιχνίδια και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.  

Ο Άρης είναι ανέτοιμος και οι προσθαφαιρέσεις σε πάγκο και ρόστερ βρίσκονται σε εξέλιξη, άρα η κριτική δεν πρέπει να γίνεται τμηματικά. Νέος προπονητής, νέοι συνεργάτες, ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα αποκτηθούν και, όπως όλα δείχνουν, θα αποχωρήσουν τα επόμενα 24ωρα. Το τελικό ρόστερ θέλει ακόμη χρόνο, για να φτιαχτεί και κατ' επέκταση να αποκτήσει δυναμική και να κριθεί.  

Ακόμη κι έτσι, όμως, η ομάδα μετρά επτά βαθμούς, αν και χθες φλέρταρε έντονα με την ήττα. Το... άγνωστο του ΠΑΣ προσγείωσε, στο πρώτο ημίχρονο, τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης με σχετική καθυστέρηση.  

Ο Άκης Μάντζιος ήδη δουλεύει πάνω στις “χτυπητές” αδυναμίες, οι οποίοι εμφανίζονται στους αγώνες και το διάστημα της διακοπής του δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσει διαφορετικό σύνολο από εκείνο, που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. 

Η ευθύνη δεν βαραίνει απόλυτα τον ίδιο, γιατί οι επιλογές δεν είναι δικές του, όπως δεν ήταν και του προκατόχου του, δηλαδή, του Μίκαελ Ενινγκ. Οπως αποδέχθηκε την πραγματικότητα ο Γερμανός, το ίδιο θα πράξει και ο Μάντζιος. Η ευθύνη της διαχείρισης και αναμόρφωσης του ρόστερ είναι -εξίσου- σημαντική και για τον 51χρονο τεχνικό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση της επαγγελματικής του διαδρομής.

Από τα μέσα του Οκτώβρη θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά και ο πήχης των απαιτήσεων, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες προσθήκες και οι “κιτρινόμαυροι” θα νιώσουν ότι αγωνίζονται σε συνθήκες πλήρους πίεσης.  

Μέχρι σήμερα, στο ελληνικό Πρωτάθλημα, αν και σε περίοδο... προετοιμασίας, η βαθμολογική συγκομιδή θεωρείται ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών, οι οποίες παρατέθηκαν ήδη.  

Τα υπόλοιπα, σε λίγες μέρες, με δόσεις ψυχραιμίας και την απαραίτητη ανοχή προς όλους όσους θα τραβήξουν κουπί τους προσεχείς μήνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.