Επτά κωμωδίες στην Ελλάδα και αλλού με υποκρισία και μπόλικη βλακεία

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Αυγούστου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Κωμωδία το θέμα της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου. Δυο μήνες τώρα, δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη ΕΠΟ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Ούτε για το πότε, ούτε για το πού θα γίνει. Τώρα, “έπεσε” πρόταση να συμφωνήσουν οι δυο ομάδες να παίξουν τον Δεκέμβριο, ενώ η ΕΠΟ είχε τη φαεινή ιδέα να αποφασίσει ότι στον τελικό, αν, όπου και όποτε γίνει, πρέπει οι δυο φιναλίστ να παίξουν με τα περσινά ρόστερ τους! Θα το μάθουν στην Ουγκάντα και θα γελάνε και οι κότες τους.

Κωμωδία η νέα φραστική διαμάχη ανάμεσα σε Πανόπουλο και Κούγια. Και οι δύο προσπαθούν να πουν για τον άλλο, ότι είναι ομοφυλόφιλος. Αυτό είναι το... point της διαφωνίας τους. Και δεν ενοχλείται κανείς. Ούτε καν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Δυο μεγαλομέτοχοι ομάδων της Σούπερ Λίγκα ξεκατινιάζονται χυδαία, αλλά το… σοβαρό ελληνικό ποδόσφαιρο μένει αδρανές και αδιάφορο.

Κωμωδία οι σπαραξικάρδιες κραυγές θλίψης και οδύνης των μέχρι προχθές εχθρών του Σάββα Θεοδωρίδη. Οφειλόμενος ο σεβασμός σε κάθε άνθρωπο που δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, αλλά μέχρι εκεί. Η υποκρισία είναι ασυγχώρητη ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση. Ξέχασαν ξαφνικά πόσο τους είχε εξοργίσει; Ξέχασαν ότι μέρα-νύχτα τον έβριζαν γιατί έδινε δικαιώματά με τον φανατισμό του για τον Ολυμπιακό και την ασυνάρητητη μεν, προκλητική δε, φρασεολογία του;

Κωμωδία το θέμα του Βέρνμπλουμ. Συζητάει, λέει, με τον ΠΑΟΚ τη λύση του συμβολαίου του. Αντί να ζητήσει συγνώμη γιατί ξοδεύτηκαν εξ αιτίας του ένας σωρός λεφτά, χωρίς να προσφέρει το παραμικρό, κάνει διαπραγματεύσεις για την αποζημίωσή του. Αλλά, βέβαια, ακόμη πιο μεγάλη κωμωδία ήταν η επιμονή του ΠΑΟΚ να αποκτήσει έναν παίκτη που αποφάσισε να τερματίσει τις διακοπές του όταν ήδη είχε τελειώσει η προετοιμασία και η νέα ομάδα του είχε δώσει και τους πρώτους ευρωπαικούς αγώνες της. Τα πολύ χοντρά λάθη πληρώνονται ακριβά.

Κωμωδία τα ξέφρενα πάρτι και τα γλέντια στη Μύκονο (και όχι μόνο) χωρίς μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό, με αλλαγή, απλώς, του ωραρίου. Δεν γίνεται χαμός στα μαγαζιά μετά τις 12, γίνεται μέχρι τις 12. Μάταια προσπαθεί η πολιτεία να ισορροπήσει ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία της εθνικής οικονομίας. Η βλακεία είναι ανίκητη. Και τα χαϊβάνια είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Κωμωδία αυτό που συμβαίνει με τις μάσκες των εφεδρικών παικτών και των ανθρώπων που κάθονται στον πάγκο των ομάδων, στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Τις φοράνε γιατί έτσι λέει ο κανονισμός, αλλά οι νικητές, όταν τελειώνει το ματς, τις βγάζουν, μπαίνουν στο γήπεδο, αγκαλιάζονται, φιλιούνται, πανηγυρίζουν όλοι μαζί μια αγκαλιά και... ούτε γάτα ούτε ζημιά.

ΥΓ. Κωμωδία και η προσπάθεια ορισμένων αθηναικών κονδυλοφόρων να μας πείσουν ότι ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας είναι κάτι περισσότερο από ποδοσφαιρικός αγώνας και έχει και “εθνικές διαστάσεις”. Χαλαρώστε παιδιά. Μια τουρκική ομάδα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, όχι τον τουρκικό στρατό.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.