Επστάιν: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα μου πρόσφερε ο Ηρακλής παρά τον τρόπο που έφυγα»

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, Ντένις Επστάιν, ο οποίος αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια στην Ελλάδα και πλέον ασχολείται με την προπονητή και μίλησε για τα χρόνια που αγωνίστηκε στη χώρα μας, το δέσιμο με τον Ηρακλή, αλλά και τον τρόπο που αποχώρησε από τον σύλλογο. Αναφέρθηκε επίσης στο πώς βλέπουν στη Γερμανία το ποδόσφαιρό μας, ενώ έκανε την πρόβλεψή του για το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ.

«Είμαι προπονητής και παράλληλα τεχνικός διευθυντής στην Μπάλινγκεν. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το ποδόσφαιρο. Είμαι στο χώρο από τεσσάρων ετών και δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς το ποδόσφαιρο», ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο, για να προσθέσει για την εμπειρία του στην Ελλάδα: «Πέρασα οκτώ χρόνια στην Ελλάδα και είναι μέσα στους στόχους μου να δουλέψω στην χώρα σας ως προπονητής. Διατηρώ επαφές με ομάδες και δεν αποκλείω να γίνω κάποια στιγμή προπονητής στην Ελλάδα. Διατηρώ επαφή με τον Ηρακλή, όπως και με τον Πανουργιά της Λαμίας που όποτε έρχεται στη Γερμανία συναντιόμαστε. 

Η καλύτερη και πιο παραγωγική μου χρονιά ήταν όταν αγωνιζόμουν στην Κέρκυρα, όπου σε μία σεζόν αν δεν κάνω λάθος πέτυχα 12 με 13 γκολ. Δεν μπορώ να ξεχάσω το πέρασμά μου από τον Ηρακλή όπου ανδρώθηκα και απέκτησα μεγάλη εμπειρία. Ο Ηρακλής είναι πάντα στο μυαλό μου. Ωστόσο, δεν έφυγα από τον σύλλογο με τον καλύτερο τρόπο λόγω των ανθρώπων που ήταν γύρω από τον Αντώνη Ρέμο που δεν ήθελαν το καλό του και της ομάδας. 

Όμως να τονίσω ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα μου πρόσφερε ο Ηρακλής. Με προκαλεί μεγάλη στεναχώρια το γεγονός ότι ο Ηρακλής βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, όπως κι άλλες ομάδες που δεν βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία όπως η Καβάλα, η Κέρκυρα και ο Πανιώνιος. Εγώ από τη θητεία μου στην Ελλάδα κρατάω τις καλές στιγμές και τα μεγάλα παιχνίδια που έπαιξα και ειδικά με τον Ηρακλή και τα ντέρμπι όπου στο γήπεδο είχε 20.000 κόσμο».

Για τις διαφορές Ελλάδα-Γερμανία και πώς μας βλέπουν εκεί ως ποδοσφαιρική χώρα:

‘’Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες είναι το πάθος και η τρέλα των οπαδών. Εκεί μπορεί να δεις έναν φίλαθλος της Μπάγερν Μονάχου να στηρίζει και παράλληλα την Ντόρτμουντ. Αντίθετα, στην Ελλάδα αν είσαι Ηρακλής, είσαι για πάντα Ηρακλής και δεν γίνεται να συμπαθείς και να υποστηρίζεις άλλον σύλλογο. Υπάρχει διαφορετική κουλτούρα μεταξύ των δύο χωρών. 

Στην Γερμανία πιστεύουν ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει διαφθορά. Υπάρχουν ισχυροί πρόεδροι όπως του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού που οι ομάδες τους είναι δυνατές και από πριν ξέρουν πως θα πάρουν το πρωτάθλημα.

Επίσης, ένα ακόμα μελανό σημείο είναι ότι στην Ελλάδα δεν πληρώνονται οι παίκτες. Μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός προσφέρουν μεγάλα συμβόλαια. Υπάρχουν ομάδες που δεν πληρώνουν και εγώ θυμάμαι όταν ήμουν στην Κέρκυρα, ήμουν τέσσερις μήνες μέσα. Αυτό λειτουργεί αρνητικά για να έρθει ένας παίκτης από τη Γερμανία στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο».

Για τον Νάρεϊ: «Εχει σωστή ποδοσφαιρική παιδεία που απέκτησε από τη θητεία του στη Γερμανία. Στη Γερμανία όταν λες η προπόνηση είναι 10 ώρα το πρωί είναι 10 ώρα, ενώ στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό».

Για το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ: «Αν βρω χρόνο θα παρακολουθήσω το παιχνίδι. Υποστηρίζω τον Ατρόμητο και θέλω να κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα, αλλά θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.