Έπρεπε να το περιμένουν γιατί το μήνυμα είχε σταλεί

Δημήτρης Μπούζας16 Δεκεμβρίου 2020

Απο τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στις κορυφές κι ένιωσαν την ανάσα του στο σβέρκο τους, ενεργοποίησαν τον βρώμικο παρασκηνιακό μηχανισμό τους για να του κόψουν την ανάσα και τη φόρα, προκειμένου ανενόχλητοι να κάνουν περίπατο για την κατάκτηση του τίτλου.

Τους έπιασαν στον ύπνο; Δεν θα το έλεγα. Γιατί μετά τα όσα έχουν πάθει, θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι και να έχουν το νου τους. Η βρώμικη «σέχτα» θα χτυπούσε όπως και πέρυσι και πρόπερσι και πιο παλιά και όπως θα το κάνει και σε βάθος χρόνου, γιατί είναι και πανίσχυρη και αδίστακτη κι έχει βαθιές ρίζες. Άλλωστε είχε στείλει και το «μήνυμα» της αυτή τη φορά, το οποίο δυστυχώς δεν το έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους οι διοικούντες τον δικέφαλο. 

Εκτός αν το έλαβαν και δεν φρόντισαν να βρουν τρόπο να προστατέψουν την ομάδα. Πέραν βέβαια από το γεγονός της σίγουρης αντίδρασης που θα υπήρχε, από τη στιγμή κατά την οποία ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση και ως εκ τούτου θα έπρεπε να απαλλαγούν από την ενοχλητική παρουσία του, είχαν και ισχυρές ενδείξεις αλλά και αποδείξεις για ένα ενδεχόμενο χτύπημα. 

Το οποίο διαφαινόταν μέσα από τις ενέργειες της ΚΕΔ, τους περίεργους ορισμούς και τον κατακιτρινισμό των παικτών της ομάδας με εύκολες κάρτες. Αρχιμάγειρας ο τοποτηρητής του θρύλου Τριτσώνης, απόλυτος υπεύθυνος για τους ορισμούς των Ελλήνων και δεκανίκι εθελοντικό του Εγγλέζου αρχιδιαιτητή. Τον οποίο σιγά – σιγά μετά τις πρώτες οδυνηρές εκπλήξεις που υπήρχαν και τη σωστή διαγωγή του Κλάτενμπεργκ, φρόντισε με τον τρόπο του να τον φέρει εκεί που έπρεπε. Έτσι, μετά το άγριο ερυθρόλευκο μπούλινγκ και ο αυστηρός και... σκληρός βετεράνος Εγγλέζος ρέφερι, προσγειώθηκε – δεν θα το λέγαμε ανώμαλα – εκεί που τον ήθελε ο μεγάλος χαλίφης. 

Έτσι το δίδυμο χωρίς διαφωνίες, χέρι - χέρι οδηγεί το πρωτάθλημα και τον τίτλο με ανάλογους ορισμούς σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Προχθές η επιλογή του Ολλανδού χασάπη έχει την ευλογία του αρχιδιαιτητή (προφανώς και την εντολή από κάπου αλλού) και η αντίστοιχη του VARίστα όπως αποκαλύφθηκε να αφήνει άφωνο τον κόσμο. Και λέμε άφωνο γιατί πληροφορήθηκε πως είναι ο ίδιος που συμμετείχε σε άλλο παιχνίδι, στον ίδιο ρόλο και πέρασε μια εβδομάδα «φιλοξενούμενος» στην πρωτεύουσα με άγνωστες παρέες φυσικά και το ίδιο άγνωστους λόγους. Αυτό το δίδυμο ανέλαβε το ντέρμπι. Για να μην σας κουράζουμε, αναφέρουμε απλά ότι τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους αποτυπώθηκαν ανάγλυφα και επιβεβαίωσαν πιστεύουμε με αδιάψευστο τρόπο ότι ήρθαν και ανέλαβαν μια επιχείρηση, η οποία είχε σκοπό να βοηθήσει και να εξοντώσει ανάλογα.

 Σχετικά με το μήνυμα που προαναφέραμε δεν είναι άλλο από εκείνο που εστάλη με το δίδυμο Φωτιά – Κουμπαράκη και τους δύο εξέχοντες αντιΠΑΟΚτσήδες επί σειρά ετών επόπτες στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος στην Τούμπα. Σε αυτόν τον αγώνα αποφεύχθηκε όπως όλοι είδαμε η απώλεια βαθμών με την εντυπωσιακή και καταλυτική «παρέμβαση» του Τζόλη. Όμως ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ένα τίμημα γιατί αποβλήθηκε ένας παίκτης του και μάλιστα βασικός με κόκκινη και με αρκετές αδικαιολόγητες κίτρινες κάρτες όπως συνέβη και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. 

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις επίμονες επισημάνσεις μας και στις προσπάθειες μας να αναδεικνύουμε συνεχώς όλες τις παρασκηνιακές παρεμβάσεις και τα μαγειρέματα που γίνονται μέσα στο γνωστό και δύσοσμο στάβλο της διαιτησίας. Ήδη όλα όσα γίνονται, γίνονται προκλητικά και με θράσος, αποδεικνύοντας ότι η «σέχτα» δεν φοβάται και δεν υπολογίζει κανέναν. Αυτή τη στιγμή λοιπόν ο ΠΑΟΚ βάλλεται από παντού και ειλικρινά δεν ξέρουμε πως θα τα καταφέρει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Πέρυσι στήθηκε η συνομωσία της πολυιδιοκτησίας στα πλαίσια της προσπάθειας αναχαίτισης του ΠΑΟΚ. 

Φέτος μετά την επιστράτευση Κλάτενμπεργκ και την σφαγή στο ντέρμπι, έρχεται επιπρόσθετα και ο Καραπαπάς για να στήσει νέο άθλιο σκηνικό με προφανή λόγο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ειλικρινά μιλάμε για ανεκδιήγητες καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα λογικά πλαίσια. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε να καταγγέλλει όχι ο ίδιος ο σύλλογος που παρουσιάζεται ότι παίκτης του υπήρξε στόχος ή θύμα εξαγοράς, αλλά ο εκπρόσωπος άλλης ομάδας! 

Ασχετα και ανεξάρτητα με τον όποιο δεσμό υπάρχει ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Δεν ξέρουμε πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η εξωφρενική κατάσταση και το κυριότερο αν είναι σε θέση ο επίσημος ΠΑΟΚ να καταφέρει να ποδοπατήσει αυτή τη φορά τους μηχανορράφους και συκοφάντες. Ήδη επισήμως ανακοινώθηκε ότι θα κατατεθούν αγωγές και μηνύσεις και ότι θα το πάει μέχρι τέλους ο ΠΑΟΚ το θέμα με τον Καραπαπά. 

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω την άποψη μου σε ότι αφορά την ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία καταγγέλλει την δημιουργία μιας νέας παράγκας. Θα διαφωνήσω στο σημείο ότι δημιουργείται νέα, από τη στιγμή που στη θέση της όρθια και παντοδύναμη παραμένει η παλιά, όπως ακριβώς την έστησε ο θρυλικός «θείος». Κανείς δεν τόλμησε ποτέ να την αγγίξει. Μέγας ένοχος στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρείται ο βορειοελλαδίτης πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος βοήθησε με την ατολμία του να παραμένουν στην θέση τους όλα τα λαμόγια και με τη νέα κατάσταση της... εξυγίανσης.

ΥΓ1: Σφίγγεται η ψυχή μου. Ναι, νιώθω μεγάλη θλίψη και στενοχώρια όταν σκέφτομαι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νεαρός Μούσα Ουαγκέ, προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει τις συνέπειες μιας διαφαινόμενης ήττας. Ένας επίορκος και λερωμένος ρέφερι από τη μια κι ένα νεαρό παιδί με καθαρή ψυχή να θυσιάζεται για την ομάδα του. Δυστυχώς αυτά έχει η ζωή. Κάποιοι απατεώνες να δικαιώνονται εύκολα μέσα στο χώρο του ποδοσφαίρου και κάποιοι άλλοι να καταθέτουν ό,τι όμορφο και ιδανικό έχουν μέσα στην ψυχούλα τους.

ΥΓ2: Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η «συμπεριφορά» συγκεκριμένων ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δυστυχώς παίζοντας το ρόλο του εξισορροπιστή «καπελώθηκαν» από άλλους, αδικώντας κατάφορα την ομάδα. Περίεργοι, ανεξήγητοι αλλά και επιλήψιμοι συμψηφισμοί.

ΥΓ3: Αλήθεια ο έμμισθος υπάλληλος ο οποίος έχει την ευθύνη να προστατεύει την ομάδα από τις λαθροχειρίες του παρασκηνίου τι έχει να πει με τη δική του άγνοια και απουσία του σκανδάλου του ορισμού του VARίστα, που έκανε διακοπές στην Αθήνα και ορίστηκε σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.