Έπραξε σοφά ο Σαββίδης, πείθει ότι έχει σχέδιο ο Φερέιρα

Δημήτρης Κανελλάκης17 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι ένα μικρό θαύμα αυτό που συμβαίνει τούτο το καλοκαίρι με τον ΠΑΟΚ. Ειδικά μετά την προχθεσινή πρόκρισή του σε βάρος της Μπενφίκα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια πρόκριση η οποία ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το λιγότερο που αναρωτιόταν όποιος ψύχραιμα παρακολουθεί τους οικονομικούς και αγωνιστικούς χειρισμούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν «πού το πάνε άραγε αυτοί οι άνθρωποι».

Κακά τα ψέματα, δεν είναι το απλούστερο πράγμα στον κόσμο για μια ομάδα η οποία είχε συνηθίσει την τελευταία πενταετία να λειτουργεί με φοβερή άνεση στα οικονομικά, να αγοράζει παίκτες, να έχει ακριβά συμβόλαια, να επενδύει σε έμπειρους και με... βαριά ονόματα ποδοσφαιριστές, ξαφνικά να... στρίβει, να ακολουθεί εντελώς διαφορετική πολιτική και, αντί να διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο να τα τινάξει όλα στον αέρα, να είναι στο... κόλπο με καλύτερες προϋποθέσεις από αυτές που είχε όταν το χρήμα έρεε άφθονο.

Δεν το κρύβω ότι ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που προβληματιζόταν για την επιτυχία του νέου εγχειρήματος του ΠΑΟΚ. Οχι τόσο για το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα (τον... λογαριασμό, δηλαδή, της επόμενης τριετίας), ούτε καν για το μεσοπρόθεσμο (αν στο τέλος της επόμενης σεζόν θα έχει επιστρέψει στην κατάκτηση κάποιου από τους εγχώριους τίτλους), αλλά για το βραχυπρόθεσμο...

Σκεφτόμουν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις την στροφή προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, να μην έχει κανέναν ενδοιασμό ο Φερέιρα να δώσει φανέλα βασικού ταυτόχρονα σε Τζόλη και Μιχαηλίδη, να τους καθιερώσει στην ενδεκάδα και ταυτόχρονα να πάει στην άκρη ο Βιεϊρίνια, να πάει στην άκρη ο Μαουρίτσιο, να γίνουν κάποιες ενισχυτικές κινήσεις απ' αυτές που δεν... βγάζουν μάτια και να ελπίζουν στον ΠΑΟΚ ότι θα περάσουν τρία εμπόδια για να φτάσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμη και σήμερα, που ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πετάξει έξω Μπεσίκτας και Μπενφίκα, εκπλήσσομαι. Παρόλα αυτά, όπως έγραφα και χθες, τον βλέπω πιο έτοιμο από ποτέ για να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ. Πραγματικά, δεν μπορώ να ξέρω ούτε αν θα αποκλείσει και την Κράσνονταρ, ούτε πώς θα πάει η σεζόν συνολικά. Ομως, για σήμερα που σχολιάζουμε, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Ιβάν Σαββίδης έπραξε σοφά με την απόφασή του να στηρίξει τον Φερέιρα και ο Πορτογάλος με πείθει ότι έχει σχέδιο. 

Ενα σχέδιο, μάλιστα, που έτσι όπως στα πρώτα του στάδια το βλέπουμε να αποκαλύπτεται, έχω την αίσθηση ότι οι ποδοσφαιρικές εικόνες που θα προσφέρει ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη πιο όμορφες από εκείνες των σεζόν 2017-2018 και 2018-2019...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.