ΕΠΟ: «Ψεύδη από τον Αυγενάκη στη Βουλή»

Metrosport Team18 Σεπτεμβρίου 2020

Για τις 23 Νοεμβρίου μετέθεσε τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης η ΕΠΟ μετά τη ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου που προβλέπει ότι οι εκλογές των ομοσπονδιών μπορούν να διεξαχθούν από 1/11/2020 έως 15/2/2020, ώστε να μην πάει κόντρα στο νόμο και να αποφύγει τυχόν προσφυγές και συγκρούσεις.

Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης στην Εκτελεστική Επιτροπή ο εκπρόσωπος των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ τόνισε ότι θα στηριχθεί η απόφαση της Ομοσπονδίας ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητα τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος που σημείωσε: «Στείλαμε την επιστολή της UEFA στον πρωθυπουργό και στα κόμματα, αλλά παρόλα αυτά ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το χρόνο των εκλογών. Ο κ. Αυγενάκης δεν έλαβε υπόψη τις θέσεις μας. Στη συνάντηση μας δεν μου ανέφερε τίποτα για αλλαγή της ημερομηνίας εκλογών λόγω του κορωνοϊού».  

Στη συνέχεια μίλησαν κι άλλα μέλη που κατηγόρησαν τον Αυγενάκη. όπως ο κ. Διακοφώτης ο οποίος σημείωσε ότι ακούστηκαν ανακρίβειες στη Βουλή. Υπάρχουν θέματα στο νόμο που θίγουν και τις εκλογές των Ενώσεων. ενώ ο κ. Κουπτσίδης υποστήριξαν ότι ειπώθηκαν ανακρίβειες από το κ. Αυγενάκη στη Βουλή. Έμεινα έκπληκτος. Ο Θωμαϊδης είπε ότι αγαπάμε το ποδόσφαιρο περισσότερο από το κ. Αυγενάκη. Ακούστηκαν ασύστολα ψεύδη ενώ ο Φούσεκ επισήμανε ότι κυριαρχικό δικαίωμα της ΕΠΟ πότε θα κάνει εκλογές. Θα στηρίξουμε την απόφαση που θα πάρετε.  

Τέλος ζητήθηκε να γίνει συνάντηση με τις FIFA, UEFA στην Ελβετία για τις υπόλοιπες διατάξεις του νόμου που θίγουν τον ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο. Στις 9/10 θα γίνει η προγραμματισμένη ΓΣ με μόνο θέμα την εκλογή τακτικών δικαστών για την Επιτροπή Εφέσεων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.