ΕΠΟ: Μόνο με διοίκηση κοινής αποδοχής, θα λήξει ο πόλεμος στο ποδόσφαιρο

Δημήτρης Κανελλάκης18 Μαΐου 2020

Η διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ δεν είναι ένα... ευχολόγιο, δεν είναι ένας... τίτλος σε ένα κείμενο, δεν είναι μια ωραία ιστοριούλα για να συζητάμε.

Η διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ είναι η... ΛΥΣΗ. Είναι η... ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ. Δεν υπάρχει άλλη. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη εκτός από την διοίκηση κοινής αποδοχής, θα είναι μία από τα ίδια.

Ενόψει των εκλογών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το μείζον δεν είναι ούτε πότε θα γίνουν, ούτε με ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν, παρά το γεγονός πως, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, η διεύρυνση του εκλογικού σώματος πίστευα, πιστεύω και θα συνεχίσω να πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διαφθοράς.

Ωστόσο, το ΜΕΙΖΟΝ είναι ο νέος πρόεδρος, η νέα εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ να στηριχτεί από το σύνολο των ισχυρών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, από την πλειοψηφία των Ενώσεων της χώρας.

Αν ούτε σε αυτές τις εκλογές καταφέρουν οι ομάδες του Big 4 να συνεννοηθούν, αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο για την ηγεσία της ΕΠΟ, το οποίο θα το στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις και θα το βοηθήσουν ώστε να διοικήσει χωρίς να δέχεται πιέσεις, χωρίς να χρειάζεται καθημερινά να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί για να ικανοποιεί τις -παράλογες ως επί τω πλείστον- απαιτήσεις τους, το πολεμικό κλίμα θα εξακολουθήσει να είναι η καθημερινότητα στο ποδόσφαιρό μας.

Τι νόημα έχει να υπάρχει ένας πρόεδρος που θα εκλεγεί με τις ευλογίες του Ολυμπιακού αλλά θα τον πετροβολάνε όλοι οι άλλοι, ή ένας που θα εκλεγεί με τις ευλογίες του ΠΑΟΚ αλλά θα είναι μόνιμος στόχος αδυσώπητης πολεμικής των υπολοίπων, το ίδιο για την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟ;

Κανένα νόημα δεν έχει. Το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να είναι εμπόλεμη ζώνη και δεν θα μπορεί να κάνει ούτε βήμα μπροστά, όσο ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟ θα βγάζουν τον... δικό τους πρόεδρο στην ΕΠΟ.

Το ποδόσφαιρο θα αναπνεύσει και θα μπορέσει να λειτουργήσει στο κορυφαίο σε επίπεδο θεσμών επίπεδό του, μόνο όταν θα έχει έναν πρόεδρο στην ΕΠΟ ο οποίος θα τυγχάνει της αποδοχής και της στήριξης των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι επικείμενες εκλογές, είτε γίνουν τον Ιούλιο είτε γίνουν τον Οκτώβριο, είτε γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα είτε με κάποιο άλλο, είναι η τελευταία ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η τελευταία ευκαιρία για τους ισχυρούς του, να ενωθούν για να αποφασίσουν ποιοι και πώς θα διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν δεν το πράξουν και επιμείνουν στην πάγια τακτική τους να θέλουν ο καθένας να ελέγξει για λογαριασμό του και για την ικανοποίηση των δικών του συμφερόντων την ΕΠΟ, το μόνο που θα πετύχουν είναι να οδηγήσουν το ποδόσφαιρο στην ολοκληρωτική καταστροφή...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.