Επιβραβεύτηκε η προσπάθειά τους στον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης18 Μαΐου 2021

Ο βασικός στόχος του Αρη είχε επιτευχθεί μαθηματικά πριν από δύο αγωνιστικές. Με τη χθεσινή ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ και την κατάκτηση της 3ης θέσης απλά αποδόθηκε δικαιοσύνη, γιατί αν μία ομάδα άξιζε το κάτι παραπάνω αυτή ήταν ο Αρης, που στην πορεία του Πρωταθλήματος αποδείχθηκε ανώτερος και πιο αποτελεσματικός της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Επιβραβεύτηκαν επίσης οι κόποι μίας ιδιαίτερης σεζόν, με περίεργη εκκίνηση (αποκλεισμό σοκ από την Ευρώπη, αλλαγές διοικητικά και αγωνιστικά), αλλά μ’ ένα γλυκό φινάλε το οποίο αποτελεί την επιβράβευση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Προφανώς η διάρκεια καλλιέργησε μεγαλύτερες προσδοκίες, όπως η 2η θέση, αλλά στο μίνι Πρωτάθλημα των play off ο Αρης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και πληγώθηκε αγωνιστικά γιατί κομβικοί ποδοσφαιριστές δεν είχαν την ίδια ένταση και διάρκεια στο παιχνίδι τους, η ομάδα έχασε πολλή από τη δυναμική της και πλήρωσε την αστάθεια που επέδειξε σε μεγάλο βαθμό αμυντικά αλλά και την απουσία ενός καθαρού φορ, μόνιμη φετινή πληγή του Αρη.

Το χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ ασφαλώς και δεν σηκώνει κριτική. Ο Αρης πέτυχε τον στόχο του χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα απέναντι σε μία ΑΕΚ που έδειχνε ότι ήθελε αλλά από την άλλη φαινόταν ότι δεν μπορούσε. Σε ατομικό επίπεδο για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Ματέο Γκαρσία ήταν από τους πιο δραστήριους, μαζί με τον Λούκας Σάσα που έκανε όλο το παιχνίδι στον χώρο του κέντρου “καλύπτοντας” και τον μέτριο εχθές Ματίγια, ενώ ο Λίνστεϊ Ροζ ήταν ο πιο σταθερός σε απόδοση στην τετράδα της άμυνας.

Από σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη χρονιά, που για τρίτη συνεχόμενη σεζόν θα βρει τον Αρη… Ευρωπαίο. Προφανώς θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, αλλά είναι πολύ βασικό ότι έχει “δεμένο” τον βασικό του κορμό. Το πώς θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι και θα μπορέσει να προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης θα εξαρτηθεί από την απόφαση του CAS. Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να κλείσει το θέμα προπονητή και αυτή τη στιγμή ο Άκης Μάντζιος έχει -και δικαιούται να έχει - τον πρώτο λόγο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.