Η νέα εποχή στον ελληνικό αθλητισμό ξεκίνησε

Δημήτρης Κανελλάκης04 Απριλίου 2021

Εγραφα στις 26 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν μπούμε στο Μάρτιο, το μήνα των εκλογών για τις αθλητικές ομοσπονδίες στην Ελλάδα, ότι "η τάση δείχνει μεγάλη ανανέωση στις ομοσπονδίες" και αναρωτιόμουν -στον τίτλο του συγκεκριμένου άρθρου- αν θα επιβεβαιωθεί (αυτή η τάση)

Σημείωνα, 35 μέρες πριν, ότι "μπαίνουμε, πλέον, σε μια περίοδο κατά την οποία τα επουσιώδη θα πάνε στην άκρη και στο επίκεντρο θα έρθουν τα ουσιώδη" Και έτσι έγινε, φυσικά. Οι ανόητες, κατά την άποψή μου, ενστάσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο, εξέθεσαν και στην πράξη όσους επιχειρηματολογούσαν και προσπαθούσαν να πείσουν για τον κίνδυνο αδιαφανών διαδικασιών, διαβλητού συστήματος, νόθευσης των αποτελεσμάτων.

Διεξήχθησαν με ηλεκτρονικό τρόπο εκλογές σε 24 -αν δεν με απατά η μνήμη μου- αθλητικές ομοσπονδίες στην Ελλάδα, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό, χωρίς να υπάρξει καμία ένσταση, καμία αντίδραση για δήθεν, όπως ήθελαν να το παρουσιάζουν μέχρι και λίγο πριν το εφαρμόσουν ορισμένοι, σύστημα στις υπηρεσίες κάποιων εκ των υποψηφίων, προκειμένου με δόλιο τρόπο να επικρατήσουν των αντιπάλων τους.

Τα... στατιστικά των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες, για να γυρίσουμε στα σοβαρά, δείχνουν ότι αυτό που υπήρχε ως τάση τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Φεβρουαρίου, είναι η νέα πραγματικότητα, πλέον, για τη διοίκηση του ελληνικού αθλητισμού.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει τεράστια ανανέωση στα πρόσωπα που θα διοικήσουν τις ομοσπονδίες τα επόμενα χρόνια. Οι 20 από τις 24 ομοσπονδίες έχουν νέο πρόεδρο! Επίσης, υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανανέωση και στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων στις ομοσπονδίες. Ανάμεσα στα οποία, φυσικά, 58 πρώην αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου (Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές)

Εντυπωσιακό, ομολογουμένως, είναι και το στοιχείο της παρουσίας τριών γυναικών στην ηγεσία αθλητικών ομοσπονδιών (Σοφία Σακοράφα στο ΣΕΓΑΣ, Ντόρα Πάλλη στο Μοντέρνο Πένταθλο, Νίκη Αναστασίου στην Ιστιοπλοϊα), αλλά και του συνολικού αριθμού (67) γυναικών που θα συμμετέχουν (ως μέλη) στη διοίκηση των αθλητικών ομοσπονδιών στη χώρα μας.

Οι εκλέκτορες εμπιστεύτηκαν τα νέα πρόσωπα, αγκάλιασαν τις υποψηφιότητες σπουδαίων -πρώην αθλητών, έδωσαν την ευκαιρία σε πολλές γυναίκες να συμμετάσχουν στα δ.σ των αθλητικών ομοσπονδιών, δεν πέταξαν στα σκουπίδια την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε για την επανεκκίνηση -σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο- του ελληνικού αθλητισμού.

Εξαρτάται, πλέον, από όλα αυτά τα νέα πρόσωπα να δικαιώσουν τις προσδοκίες. Να μας πείσουν με τα έργα τους ότι και φρέσκιες ιδέες έχουν και τη γνώση αλλά και την κατάρτιση για να διοικήσουν με πιο σύγχρονο, πιο διαφανή, πιο καινοτόμο τρόπο τις αθλητικές ομοσπονδίες, να τις οδηγήσουν με περισσότερη σιγουριά και καλύτερα αποτελέσματα στην επόμενη μέρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.