Επιβεβαιωμένο: Η Μπάγερν τα... έσκασε και πήρε τον Νάγκελσμαν!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας27 Απριλίου 2021

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν επιστρέφει στην «πατρίδα» του και μετακομίζει στην Μπάγερν Μονάχου, μετά από δύο χρόνια στη Λειψία, ενώ φυσικά είχε προηγηθεί η παρουσία του στη Χόφενχαϊμ. Πλέον, είναι και επιβεβαιωμένο από τις δύο ομάδες. Οριστικό και επίσημο.

Ο 33χρονος προπονητής θα έχει συμβόλαιο για πέντε χρόνια μέχρι το 2026. Η Μπάγερν συμφώνησε με τη Λειψία να απελευθερώσει από νωρίς τον Γερμανό προπονητή, ο οποίος είχε ακόμη συμβόλαιο με τους “ταύρους” μέχρι το 2023. Φυσικά, με το αζημίωτο. Οι “ταύροι” θα πάρουν από τους Βαυαρούς το ποσό των 25 εκ. Ευρώ.

“Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν αντιπροσωπεύει νέα γενιά εκπαιδευτών. Παρά το γεγονός ότι είναι μικρός, έχει ήδη εντυπωσιακή καριέρα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βασιστεί στις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών", ανέφερε ο πρόεδρος της Μπάγερν, Χέρμπερτ Χάινερ και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ολιβερ Καν, πρόσθεσε από την πλευρά του: “Μόνο η πενταετής περίοδος συμβολαίου του Τζούλιαν δείχνει πόσο ταυτίζεται με την Μπάγερν”.

Ο αθλητικός διευθυντής, Χασάν Σαλιχάμιντζιτς, έκανε λόγο για "πολύ συνεργάσιμες, πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις με τον Νάγκελσμαν”.

Οσο για τη Λειψία; “Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν μας πλησίασε και μας είπε σε ανοιχτές συζητήσεις ότι ήταν όνειρο ζωής γι’ αυτόν να γίνει προπονητής της Μπάγερν και ότι θα ήθελε να μετακομίσει στο Μόναχο”, τόνισε ο Ολιβερ Μίντζλαφ από την πλευρά της Λειψίας.

Ο Νάγκελσμαν ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της ομάδας του για τη λήψη της απόφασης. “Θα αφήσω τη Λειψία με βαριά καρδιά”, ήταν τα λόγια του μετά από την οριστική συμφωνία.

“Η Λειψία είναι κάτι το ιδιαίτερο, κι όμως θα πάω. Ποτέ δεν έκρυψα το γεγονός ότι η προπονητική θέση στην Μπάγερν Μονάχου με ενθουσιάζει και θα ήθελα να αναλάβω αυτή τη δουλειά, αν προκύψει ίσως μια μοναδική ευκαιρία. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα να αναλάβω τη θέση προπονητή στην Μπάγερν”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.